Logies bij Vlamingen in het buitenland

Het verhaal van landgenoten die in het buitenland wonen en er kleinschalig logies aanbieden, zoals eerder verschenen in de rubriek 'OnderDak' in Reiskrant.

Adressen met bijhorend verhaal uit enkele tientallen landen, in Europa en daarbuiten.


Uganda

 • Uganda

  Little Kingston Da Global Village: backpacking en reggae in Oeganda.

Mexico

 • Yucatan
  Mexico

  We trekken naar Yucatán. In de stad Valladolid runnen Toon Vande Vyvere en zijn Mexicaanse vrouw Vivyana een reisbureau en verhuren er ook een vakantiewoning.

 • Terug naar Mexico - Stoffel en Cynthia
  Mexico

  Stoffel en Cynthia hebben een hostal in Cholula, een gezellige stad in de schaduw van het grotere Puebla.

Slovenië

 • Slovenië

  Na jaren rondtrekken door Europa, kochten Els en Mathieu aan de rand van het Triglav Nationaal Park een huis, dat ze helemaal opknapten. Sinds vorig jaar hangt er een bordje met ’kamers te huur’.

Argentinië

Frankrijk

 • Aurélie en Jo - La Casa del Gat
  Frankrijk

  De bergen, voor altijd
  Niet dat ze het reizen beu waren. Integendeel, het beviel hen net zozeer dat ze liever niet meer naar hun oude leventje terug wilden. Noch dat ze door hun reisgeld zaten. Ze hadden een bedrag bij elkaar gespaard waarmee ze twee jaar hoopten onderweg te blijven. Toen ze na een jaar van Canada naar Chili waren getrokken, bleef er meer over dan verwacht. Toch zetten Aurélie D’Huyvetter en Jo Jacobs hun reis niet verder.

 • Lou Pradel - Cévennes
  Frankrijk

  Op zoek naar ruimte en tijd

  Hun zoektocht naar ongeschonden open ruimte bracht Pol en Miet zo’n 25 jaar geleden in Mullem bij Oudenaarde, waar ze het café De Kroon dermate uitbouwden dat het hele dorp een succes werd en… de ruimte die ze hoopten te vinden er niet meer was. Het ‘nu of nooit’ om uit te breken, kreeg als antwoord een woonst in de Franse Cévennes, met drie gastenkamers en een gîte voor reizigers. En veel ruimte en tijd.

 • A la Gare comme à la Gare
  Frankrijk

  Eindstation Mauzac

  Sommigen zouden hun ziel en hun waardigheid verkopen om een blauwe maandag als halfbekende Vlaming door het leven te gaan. Anderen, die bekendheid genieten, kiezen voor de anonimiteit van een buitenlands dorpje, zo klein dat de meeste kaarten het vergeten. Wim Van Gansbeke, jarenlang ‘s lands meest gevreesde toneelrecensent, trok zich met zijn vriendin Hilde terug in het voormalige stationsgebouw van het Zuid-Franse plaatsje Mauzac, waar zij kamers verhuren.

 • Frankrijk

  In hartje Frankrijk

  De familie Verduyn reist nooit twee keer naar dezelfde plaats. Daar is de wereld te groot en te boeiend voor. Op weg naar Spanje maakten ze een tussenstop in Coust, bij Luc en Diane. La Colline de Dialuc beviel hen zozeer dat ze een uitzondering maakten en er voor een langere vakantie terugkwamen.

 • Frankrijk

  Een landhuis dat kasteel heet

 • Frankrijk

  Een vallei zonder gsm-bereik

 • Frankrijk

  Gastenkamer gaat mobiel

  Lucas en Jansje wonen alternerend in Kraainem en in Frankrijk. In Escoussens, in het zuidwesten van Frankrijk, neemt Jansje de naam Jeanne aan en verhuren ze vakantiewoningen en sinds kort ook chambres d’hôtes. Volledig is dit pendelverhaal nog niet. Want ze trekken er om de paar jaar voor een lange tijd op uit om een continent te verkennen per zwerfwagen. Dit najaar reizen ze naar Zuid-Amerika. Daar stellen ze de helft van hun zwerfwagen ter beschikking aan mensen die mee willen reizen. Formule: rijdend bed & ontbijt.

 • Frankrijk

  Aan de zonnekant van de Alpen  

  Het was een jeugddroom van Griet en Pieter om een klein, gezellig hotelletje uit te baten in de bergen. Later kwamen er argumenten bij. Zoals de wil om het toenemende materialisme en de veel te snel draaiende mallemolen in ons landje te ontvluchten. Maar ook: de kinderen laten opgroeien in een rijkere natuur en gezondere omgeving; in amper drie jaar hadden ze samen zestien longontstekingen opgelopen.    

 • Frankrijk

  De poort van de Auvergne

  ‘Rust’ is het woord dat reizigersbeoordelingen van vakantiewoning en gastenkamer les charmes gemeen hebben. Het is ook het woord dat uitbater Frank meteen als troef aanhaalt. Terwijl veel 50-plussers rust zoeken in een brug-, vervroegd of verwant pensioen, verloor Frank zijn baan en moest hij een andere activiteit vinden. Vakantiegangers logies aanbieden in frankrijk, was het idee van een man die nooit de gewoonte had om bij de pakken te blijven zitten. Toevallig kwam hij in de grensstreek tussen Bourgondië en Auvergne terecht. Wat voor hem een openbaring was, kan dat ook voor de reiziger worden.

   

   

 • Frankrijk

   

  Logeren bij Vlamingen aan het Canal du Midi: domein Las Brugues in Saint-Papoul. 

   

Peru

 • Peru

  Voorlopige halte: Cusco

  Waar kom je als milieukundig ingenieur terecht? Misschien wel in Cusco, in het Peruaanse hoogland, om er een pension uit te baten, zoals Raf Bossaerts. Voorwaarden: niet vies zijn van wat avontuur, verliefd worden en je ticket naar huis geannuleerd zien.

 • Safe in Lima Travellers Home
  Peru

  Lima en het veiligheidsgevoel

  Het zou mooi zijn, maar Eliane Karp - vrouw van de Peruaanse president Toledo met Brusselse roots - verhuurt bij ons weten in het presidentieel paleis aan de Plaza de Armas geen kamers. Maar reizigers bij wie de jarenlange politieke onrust in het land nog nazindert, worden in Lima graag opgevangen door Oost-Vlaming Jean-Paul Hemelaer en zijn lokale vriendin Cathy. De naam van hun Travellers Home laat aan duidelijkheid niets te wensen over: Safe in Lima.

Spanje

 • Sta. Maria de Guia
  Spanje

  De achterkant van Disneyland

  In het zuiden van Gran Canaria zijn de discotheken open tot ’s morgens vroeg. Maspalomas en Playa del Inglés roepen beelden op van een oververhit toerisme: een nooit eindigend nachtleven, waarvan je overdag uitrust. Voor wie lak heeft aan deze vakantiemachinerie, is het milde noorden van dit prachtige eiland een andere wereld. ‘Mensen die de zotte jaren gepasseerd zijn’, kunnen er terecht in Santa Maria de Guia, waar de Antwerpenaar Kris Buyens twee verzorgde appartementen verhuurt.

 • Cortijo La Haza
  Spanje

  Een ruïne omtoveren tot een vakantieadres, om vervolgens af te wachten of er gasten komen, is een dankbaar format voor televisiekijkers. Maar het was niet waar Patriek en Bernadette bepaald zin iin hadden. Ze lieten hun goede baan staan en kochten een boerderij in Andalusië die al tot casa rural was verbouwd, met de bedoeling om de stek nog aangenamer te maken voor vakantiegangers.

 • Spanje

  Het zuiden in twee stappen

   

 • Spanje

  De dag als uurrooster

  Een klein hotelletje in de plaatselijke bouwstijl, dat landelijk en rustig gelegen is, dat krijgt in Spanje de naam 'posada'. Na twintig jaar werk in vakantiedorpen in Mallorca en Tenerife, wilden Rik en Mabel hun toeristische roeping anders invullen: niet langer massatoerisme, maar vakantie op maat van elke gast. Ze bouwden het huis van Mabels grootouders in de Spaanse provincie Zamora om tot Posada Pascual.

 • Spanje

  Een adresje om te koesteren

  'Dit is het soort hotelletje waarvoor de logiesbeoordelingen van Wegwijzer dienen', schreef Stijn Coppens ons na zijn verblijf in La Gomera in mei dit jaar. 'Het staat dan ook in geen enkele reisgids vermeld. En toch is het een juweeltje! Kernwoorden zijn: kleinschalig, persoonlijk, supervriendelijk, rustig, stijlvol, huiselijk en ontspannend. Een adresje om te koesteren en om van te genieten!'

Nepal

 • Nepal

  Slapen voor het goede doel

  Toen Inge Bracke met een vriendin op trekkingvakantie naar Nepal vertrok, had ze er geen idee van welke ommezwaai in haar leven dit teweeg zou brengen. Goed een jaar later was ze met Tshering getrouwd en woonde ze in Kathmandu, waar ze in Thamel een guesthouse runde. Weinig later kwam Shangrila Home, een opvangtehuis voor straatkinderen, erbij. Inmiddels is het ‘kindjeshuis’ naar een buitenwijk verhuisd en biedt Inge onderdak aan reizigers volgens de b&b-formule.

 • Blue Planet Lodge & Trekking
  Nepal

  Een spiritueel adres aan de voet van de bergen

  Wie in Nepal kwam, weet: dit land laat je niet los. Voor Sabine Molemans gold dit wel zeer letterlijk. 'Ik wist het meteen toen ik hier aankwam. Voor het eerst in mijn leven voelde ik me thuis. Een gevoel waarvan ik moest huilen.', zegt Sabine. 'Dat was in 1996. Ik ben er gebleven'. Om den brode bouwde ze met haar Nepalese man Ram Chandra Sharma in Pokhara een familiaal gerund hotelletje uit. Tegen april, het volgende trekkingseizoen, moet de nieuwe Blue Planet Lodge er zijn.

Ecuador

 • Ecuador

  VIC verdwijnt misschien, Guamote blijft!

  Jarenlang al is het Vlaams Internationaal Centrum voor coöperanten, vrijwilligers, vrienden en reizigers een thuis in Quito. Je kunt er voor redelijke prijzen overnachten en krijgt een uitstekende service in plaats van een onpersoonlijke hotelkamer. In september 2002 nam de vzw Inti Sisa van Esther De Groot het VIC over. De opbrengst gaat naar het educatieve project van de vzw. Maar een jaar later wordt het huis misschien verkocht. Het Inti Sisa-project gaat in elk geval door en heeft gastenkamers in het bergdorpje Guamote.

 • Bospas Forest Farm | El Limonal
  Ecuador

  Hoevetoerisme aan de evenaar

  Drie schitterende steden, evenveel prestigieuze universiteiten. In Krakow erkennen we de joodse wijk Kazimierz en de Stare Miasto, die wonderlijke mix van gezelligheid en statigheid. We nemen je mee naar de smalle straatjes van Coimbra, genieten met volle teugen in bars en bodegas, ontdekken hoe het er op de Queima das Fitas écht aan toegaat. In Cambridge verschalken we portiers met bolhoedjes, slenteren over indrukwekkende courts (niet op het gras, dat is voor de fellows!), versieren een punt, picknicken op de Green en wandelen langs de rivier naar Grantchester voor afternoon tea?

Kaapverdië

 • Kaapverdië

  In de vallei van Paul

  De Kaapverdische Eilanden stijgen met stip in het lijstje van toeristische bestemmingen. Toch moet niet worden gevreesd dat de omgeving van het gastenverblijf van Katelijne Roose onder de voet zal worden gelopen. Strandeiland Sal - plat als een pannenkoek - is één zaak, wandeleiland Santo Antão een heel andere. Het is daar dat Casa das Ilhas je verwelkomt.

Portugal

 • Casa Bela Moura - Algarve
  Portugal

  Het huis van de mooie Moorse

  Wat brengt een jonge handelsingenieur en een even jonge interieurvormgeefster in de Algarve? Let wel: niet om er vakantie door te brengen, maar om er te wonen en een guesthouse uit te baten. Liefde voor de streek, enkele seizoenen in het toerisme en wat geluk bij het zoeken, leidden hen naar Casa Bela Moura.

 • Casa Sobral, Portugal.
  Portugal

  Vakantie met zorg

  Het zou de slogan kunnen zijn van een touroperator die net iets meer geld vraagt en hopelijk ook net iets meer biedt voor zijn product. Maar hier gaat het om meer: om èchte zorg, voor mensen die zorg nodig hebben. Ann werkte jarenlang als opvoedster. Ze was het systeem beu; de mensen waarvoor ze werkte niet. En ze wilde steeds terug naar Portugal, het liefst voor altijd. Alles samen resulteerde dit in een vakantieproject op maat, met zorg voor mensen met een beperking: Casa Sobral, in Centraal Portugal.

 • Portugal

  Veredeld wildkamperen in Portugal

  'Eigenlijk had ik helemaal geen plannen om in het buitenland te gaan wonen', zegt Geert Vandeghinste. 'Dit is het gevolg van puur toeval. Ik was op het goede moment op de juiste plaats'. Tien jaar geleden fietste hij op reis in Portugal langs een prachtige plek met een leegstaand huis in traditionele stijl. 'Ik had een visueel orgasme en een onweerstaanbare aantrekkingskracht naar dat huis en die plek'. Hij informeerde naar de huurprijs en twee jaar later woonde hij er. Nu kweekt hij in de zomer op zijn Quinta da Alagoa zowat alles wat groeit en biedt hij slaapplaats op een groene camping en in de voormalige hooizolder.

  Veredeld wildkamperen in Portugal

 • Portugal

  Het eeuwig groene Portugal

  In een ander land gaan wonen was een jongensdroom van Hans. In een opwelling volgde hij ooit een cursus Toerisme. Maar hij en zijn vrouw Lucy waren uiteindelijk 47 jaar toen ze in 2000 hun geliefde oldtimer Volvo en hun huis in de Zwalmstreek verkochten en hun meubelen op sleeptouw namen naar Portugal. Ze kenden het land van eerdere vakanties, maar hadden er huis noch talenkennis.

Groot-Brittannie

 • Groot-Brittannie

  Schotland in 't klein

  Het begon voor Leen en Paul met een vakantie in 1989. Tijdens een rondreis door Schotland hadden ze twee nachten geboekt in een bed & breakfast op het eiland Arran. Schotland’s warmste septembermaand sinds mensenheugenis maakte de natuur nog prachtiger, de zee en de lucht nog blauwer en hield hen een week op het eiland, dat definitief hun hart had gestolen.

Marokko

 • Marokko

  Surfstrand, tussen 20° en 30°C

  In de jaren tachtig, toen nog lang niet zoveel mensen richting Marokko reisden, kwamen Marie en Eddy er al vaak. Ze waren erg aangetrokken door de streek rond het versterkte kustplaatsje Essaouira. Eerst dachten ze een huis te kopen in de medina van dit historische stadje. Maar ze kozen voor de rust en kochten een lap grond in Sidi Kaouki, een dorpje twintig kilometer zuidelijker, ook aan de Atlantische kust.

Brazilië

Mali

 • Mali

  Bamako Blues

  Een gunstige wind blies een paar jaar geleden een schamel kopietje -het had uit Afrika kunnen komen- richting Wegwijzer. Erop te lezen stond: ‘omdat de Afrika-microbe kruipt waar ze niet gaan kan, besloten we een flink deel van het jaar te verblijven in Bamako, Mali; waar onze deur altijd open staat. Als we thuis zijn, wonen we in Duffel. Anne-mie en René.’

 • Mali

  Een blanke Afrikaanse

  Afrika is het altijd geweest voor Ann Van Malder. Ze was nog klein toen ze haar moeder liet weten dat haar kinderen mulatjes zouden zijn. Op reis in Mali leerde ze Van kennen. Een jaar later ging ze terug, trok ze bij zijn familie in en gaf ze het leven aan hun dochtertje N’Yélé. Ann en Van vonden in Bamako een goed gelegen huis, waar ze reizigers vier gastenkamers aanbieden. Een verblijf moet goed zijn voor rust, een juiste kijk op Afrika en het beste van twee werelden. N’Yélé is inmiddels twee en een half jaar en heeft een broertje van enkele maanden, Samba.

Guatemala

 • Hospedaje El Calvario
  Guatemala

  Blijvende vriendschap

  Deze Onder Dak houdt zich niet aan één van de zelfopgelegde spelregels. Daarvoor komt dit stukje over San Miguel Ixtahuacán net te laat. Patrick, de man uit Lovendegem die in het Guatemalteekse dorp ondermeer een vakantiehuisje opzette, is na elf jaar terug in eigen land. Maar de band tussen de indianengemeenschap en de ontwikkelingshelper - en daarmee ons land – blijft zo sterk dat je ons deze kleine schoonheidsfout vast vergeeft.

Filipijnen

 • Nuts Huts
  Filipijnen

  Hutten en heuvels om van te snoepen

  Wat houdt iemand vast op een afgelegen plaats in een ver continent? Zijn liefde voor een inlandse schone? De man van haar leven? Niet noodzakelijk. Zes jaar lesgeven in China bracht Chris en Rita, samen met broer Walter en schoonzus Qing Qing, in de Filippijnen. Hun hang naar de natuur deed hen halthouden op het eiland Bohol, waar ze in Loboc de stille droom om reizigers logies aan te bieden, omzetten in Nuts Huts.

Indonesië

 • Prambanan Guesthouse
  Indonesië

  Uit liefde voor Yogya

  Geen enkel van de voorbije tien jaar bleef Indonesië gespaard van één of andere grote ramp. Dat had zijn weerslag op het toerisme. Net dat heeft Ludo Wauters doen beseffen hoe sterk zijn band is met het land en hoezeer hij ervan houdt. Na de aardbeving die Yogyakarta in 2006 trof, werkte het personeel van zijn guesthouse een maand lang van zonsopgang tot zonsondergang aan de heropbouw. De gelegenheid werd aangegrepen om Prambanan Guesthouse nog leuker te maken voor reizigers dan voorheen.

 • Pondok Pantai Beach Bungalows
  Indonesië

  Pontok Pantai op het eiland Lombok

Noorwegen

 • Solvang
  Noorwegen

  Elanden in de tuin

  Een dorp dat zo groot is als één van onze provincies en maar 900 inwoners telt, dat moet wel een eldorado van rust en stilte zijn. Namsskogan in Noors Lapland is de heimat van rendieren en elanden en werd de tweede thuis van Lydia Vervoort en haar familie. Kan het verbazen dat ze haar vakantiehuis in de oude bergboerderij Solvang ook ‘natuurbeleefcentrum’ noemt?

Zuid-Afrika

 • The Wild Welcome
  Zuid-Afrika

  Een winterhobby

  Zus en broer die het seizoen aan onze kust doen, dat zijn Liliane en Toon Kennes al een tiental zomers. De zes maanden horeca-labeur wisselen ze af met een lange reis. Van het aardige stuk van de wereld dat ze op die manier zagen, was het plaatsje Wilderness in Zuid-Afrika hen bijgebleven. Ze trokken er in 1996 heen met de bedoeling hun eigen budgethotel op te zetten.

 • Elandsbay Backpackers - Zuid-Afrika
  Zuid-Afrika

  Die skoonste plek op die planeet

  ‘Die weer is hier baie warm momenteel. Ek skat rond die 45°.’ Geen berichtje van een wegsmeltende West-Vlaming die de standaardtaal niet beheerst, maar een e-mail uit Zuid-Afrika. Met ‘Baie groet’ van Diederik De Mezel. Diederik runt al een tweetal jaar ‘Elandsbay Backpackers’, op de plaats met dezelfde naam: Elandsbaai. Een klein plekkie, maar wonderlijk ‘skoon’ en bekend als een paradijsje bij surfers wereldwijd.

Thailand

 • Thailand

  Dageraad van het Geluk

  Let op wanneer je op reis gaat! Bedoeld wordt: dat je niet verslingerd geraakt op een ander land en weg blijft. Zoals Jacqui Tordoir uit Zedelgem. Na een eerste kennismaking, wou hij terug naar Thailand. Hij heeft het er inmiddels nog steeds zo naar zijn zin dat hij de jongste vijftien jaar niet meer in zijn vaderland kwam. In de oude koningsstad Sukhothai leeft hij met zijn thais gezin en bouwde hij een door het wegwijzerpubliek gewaardeerd guesthouse uit.

 • Annelore en Loi - Villa Anneloi
  Thailand

  Grenzeloze liefde

  Het is de naam van een populaire TV1-reeks die op zoek gaat naar in den vreemde getrouwde Vlamingen én een rode stippellijn door deze rubriek. Over grenzeloze liefde kan ook Annelore De Rese haar woordje meepraten sinds ze in Thailand Loi leerde kennen. Annelore + Loi werd ‘Anneloi’. Villa Anneloi laat je het noorden van 'het land van de glimlach' op een andere manier ontdekken en wil een thuis zijn voor de gasten.

Cambodja

 • Cambodja

  Aziatische bloemenpracht

  Het boeiende aan reizen is onder meer dat veel door het toeval wordt bepaald. Zo is ook het onderwerp van deze rubriek veelal het resultaat van toeval. Op reis in Cambodja in het najaar, streken we in het ‘vergane glorie’ badplaatsje Kep dorstig neer in een cafeetje. De eigenaar waarmee we aan de praat geraakten, stelde na enige tijd de obligate vraag naar onze nationaliteit. Waarop hij wist te vertellen dat een landgenoot van ons even verderop op het punt stond om een nieuw guesthouse te openen.

 • The Red Piano
  Cambodja

  Simply Red

  Of hij dan geen schrik heeft? Of hij niet gevaarlijk bezig is? Toen Geert Caboor de vraag het eerst kreeg, viel hij uit de lucht. De naam van zijn guesthouse annex bistro in het Cambodjaanse plaatsje Siem Reap heeft niets met de Rode Khmer of welke politieke voorkeur dan ook te maken. The Red Piano is gewoon de vertaling van De Roode Piano, de kroeg die hij vroeger had in Gent.

 • Cambodja

  Hoe jong kun je zijn om een hotel uit de grond te stampen in een ander werelddeel? Lien en Andries zijn pas 24 en 25 jaar en waagden de sprong. Ze openden een boetiekhotel in de Cambodjaanse kuststad Sihanoukville onder de naam ‘Le Papillon D'or'.

Tsjechië

België

Slovakije

 • Slovakije

  Een Vlaamse Gaai in Slovakije

 • Slovakije

  De ezels komen later...

  Een tiental jaar geleden groeide bij Koen Deconinck het idee om loopbaanonderbreking te nemen en als vrijwilliger in de natuur te werken. De loopbaanonderbreking ging niet door, wegens ontslag en werkloosheid. Koen ging dan maar mee op kamp naar Slovakije met de jeugdbeweging van zijn dorp, Wijnendale. Hij maakte er vrienden, die een tegenbezoek aan ons land brachten. Hij werd weer uitgenodigd en verbleef een tiental dagen in zijn eentje in een hut in de bosrijke bergen. De natuurliefhebber in hem was diep onder de indruk van de ervaring. De mensen, het landschap, de traagheid en puurheid hadden hem betoverd en verliefd gemaakt op het land. Zijn ma kreeg een kaartje: ‘Groeten uit mijn tweede thuis!’.

Italië

 • Italië

  Het Hazenhol

 • La Girandola
  Italië

  Even goed als positieve beweegredenen om je heil elders te zoeken, zijn er negatieve drijfveren om dit landje achter je te laten. Met stip bovenaan het lijstje minpunten, staan het slechte klimaat en de hoge werkdruk die deze streken teisteren. Ook bij Isabelle en Erik. ‘Als trouwe leden van Wegwijzer, verheugen we ons om jullie mee te delen dat we vanaf dit jaar slaapplaats en ontbijt kunnen bieden in onze oude Italiaanse boerderij. Tanti saluti cari’, mailen ze ons uit Cupra Montana in de Marche.

 • Piemonte
  Italië

  Slapen op een lavendelboerderij annex agriturismo in het Italiaanse Piemonte. 

Hongarije

 • Hongarije

  Rust en ruimte in Hongarije

  Reizen kan je leven veranderen. Een reis naar Zuid-Afrika liet Patrick en Anita beseffen dat ze hun bestaan een andere wending wilden geven. De stappen die hierop volgden, brachten hen op een heel andere plek. Na vele omwegen en veel afwegen kwamen Patrick en Anita in het oosten van Hongarije terecht. Daar verwelkomen ze nu al twee jaar vakantiegangers in hun Tisza Lodge.

 • Diane Van der Weyden (uiterst rechts)
  Hongarije

  Diane Van der Weyden woont in Budapest met haar Hongaarse vriend Péter en zijn jongste dochter. Ze verhuurt een flat in de Columbusstraat, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Kroatië

 • Kroatië

  Dobrodosli - Kastelir - Istrië

  Vóór Johan en Debby in 2005 een zomervakantie in Istrië doorbrachten, kenden ze Kroatië nauwelijks. Maar Debby wilde altijd al in een ander land leven. Sindsdien woont ze er met haar twee zonen en heeft ze twee kamers voor gasten.

Zwitserland

 • Zwitserland

  Sankt Moritz zonder sterren

  Meer dan de helft van de hotels in Sankt Moritz heeft vier of vijf sterren. Dit mondaine (wintersport)oord spant daarmee de kroon in Zwitserland en verre omgeving. De prijzen zijn navenant... Voor gewone stervelingen die 's zomers van het unieke Alpenlandschap willen proeven, bieden Wim Rossel, zijn Zwitserse vrouw en haar Argentijnse vriendin nu in hartje Sankt Moritz betaalbaar logies.

Gambia

 • Gambia

  Een inleefreis...

  Els werkte voor de NGO Bevrijde Wereld aan een programma over West-Afrika voor kinderen. Ze organiseerde onder andere inleefreizen voor leerkrachten naar Senegal en Gambia. ‘Ik heb me dus goed ingeleefd’, grapt Els. ‘Tijdens één van die reizen leerde ik Lamin kennen’. Twee jaar later vierde haar familie het afscheid van Els en haar huwelijk met Lamin. Zonder bruidegom, die niet tijdig in ons land geraakte omdat zijn visum maar niet in orde kwam.

Colombia

 • Colombia

  ‘We willen graag laten weten dat Carpe Diem weer open is voor toeristen’, stuurde Nele De Pourcq ons in een mailtje. Hey, dachten we. Carpe Diem, dat is toch die finca met hostal die enkele jaren geleden werd opgezet door wereldreizigers Els en Mathias? Tot ze lieten weten dat Colombia te onveilig werd om nog toeristen te ontvangen. Nu staat Colombia weer helemaal op de toeristische kaart. En hebben Nele en Kobe de finca overgenomen.

   

   Home