Zonder categorie

Buurvrouwenpraatje
Jos Teuwen
India:  Fotograaf: Jos Teuwen
NICARAGUA
Rita De Keyzer
Pura Vida maar ook Cara Vida! Fotograaf: Rita De Keyzer
Zuid-Afrika, Witsand Nature Reserve
Erik Trenson
Zuid-Afrika, Witsand Nature Reserve Fotograaf: Erik Trenson
Masaï hut Longido
Bart Hoorelbeke
Masaï hut Longido Fotograaf: Bart Hoorelbeke
RIO CARNAVAL
Druart Dominiek
Brazilië: Rio Carnaval Fotograaf: Druart Dominiek

Met de fiets op het vliegtuig

Veel mensen die op fietsvakantie gaan nemen hun eigen fiets mee, want 'je eigen fiets kun je toch wel het beste vertrouwen, zeker'. Het plannen van een fietsvakantie begint voor veel fietsliefhebbers dan ook met het vinden van een zo fietsvriendelijk mogelijke luchtvaartmaatschappij. Wat is het kostenplaatje? Moet de fiets worden getransporteerd in een doos, een hoes of andere verpakking? Hoeveel kilogram mag dit totaalpakket wegen en wat zijn de maximum afmetingen?

De meeste luchtvaartmaatschappijen maken het tegenwoordig mogelijk om je fiets mee te nemen, maar daarvoor moet je steevast betalen. Bij sommige maatschappijen betaal je de prijs voor een extra stuk bagage, bij andere maatschappijen betaal je een richtprijs volgens gewicht en er zijn zelfs maatschappijen die de beide prijzen samen aanrekenen. Eén ding staat vast bij alle luchtvaartmaatschappijen, je fiets moet altijd als een apart bagagestuk aangemeld worden en moet op één of andere manier verpakt worden. Het is bij alle maatschappijen ook aangewezen om lang genoeg op voorhand te reserveren, want het aantal fietsen die mee kunnen in het vliegruim zijn beperkt.

Hieronder vind je een beknopt overzicht van de voorwaarden van enkele luchtvaartmaatschappijen. We willen de reiziger er wel op wijzen om voor vertrek altijd de recentste voorwaarden op te zoeken, aangezien deze snel kunnen veranderen.

Reizigers die aanvullende informatie willen geven, eigen ervaringen willen delen, opmerkingen hebben,... worden vriendelijk verzocht contact op te nemen via info@wegwijzer.be

(Dit uiteraard allemaal onder voorbehoud, als je ziet wat de toekomst van fietsdesign kan zijn, zoals de tot handbageformaat plooibare fietsen op de site van Folding Bike ;)

 icoon


Home
hier aub niet aan komen