Zonder categorie

Serra da Estrela: Val de Zezêre in...
Agnes Schotte
Portugal:  Fotograaf: Agnes Schotte
Wij werden uitgenodigd op de zeilboot...
Trypsteen Hendrik
 Fotograaf: Trypsteen Hendrik
De Belgische ambassade in Riga
Stefaan Van Driessche
Letland: De Belgische ambassade vind je in dit prachtige Jugendstil-gebouw Fotograaf: Stefaan Van Driessche
Valle de Cocora op terugweg in de...
Herlinde & Marc
Zuid Amerika: Valle de Cocora op terugweg in de vallei met de vele Palma de Cera (de was-palm), de nationale boom van Colombia in Salento  Fotograaf: Herlinde & Marc
Reis 2010/2011, Deel 19: France
Trypsteen Hendrik
Frankrijk: Herdenkingsceremonie op het eiland Lavezi Fotograaf: Trypsteen Hendrik

Ridesharing

Naast de traditionele vormen van transport -van het openbaar vervoer tot je eigen wagen of fiets- ontstaan de laatste jaren steeds meer vormen van transport die onder de zogenaamde deeleconomie vallen.

Nieuw zijn ze niet, maar de hoeveelheid en het gebruiksgemak van de systemen van peer-to-peer vervoer (waarbij particuliere gebruikers elkaar helpen met transport) stijgen tegenwoordig exponentieel.

Voor de reiziger zijn er veel mogelijke voordelen: het is vaak goedkoop, sociaal doordat je een leuke babbel kunt maken met de chauffeur, duurzaam (minder autobezit, minder wagens met maar één inzittende). In sommige gevallen is het zelfs de enige mogelijkheid (als er op zondag bvb. maar één bus rijdt en je hebt die gemist, kan een rideshare je redding betekenen). Goed nieuws dus!

Wegwijzer zoomde in twee dossier in op één type van peer-to-peer vervoer: Ridesharing: het door een bestuurder openbaar aanbieden van een beschikbare plaats in een voertuig voor één bepaalde rit, in ruil voor een bijdrage in de kosten.


Dossier1  Ridesharing (wat en hoe)

In dit dossier scheppen we duidelijkheid over wat Ridesharing is, hoe het werkt, of het mag en of het eigenlijk wel veilig is.

 

 

Dossier 2: Ridesharing (overzicht systemen per land)

In dit dossier geven we een overzicht van de belangrijkste Ridesharing-platformen en geven we een overzicht van de systemen per land, zowel binnen Europa als daarbuiten.

 icoon






Home