Zonder categorie

Leeuw - Etosha NP
Dirk Rosseel
Namibië: Namibië: Lion - Etosha NP Fotograaf: Dirk Rosseel
Lente in Haspengouw - Sint-Truiden
Fernand Mus
België: België: Lente in Haspengouw - Sint-Truiden Fotograaf: Fernand Mus
Abdij van Chaalis - Ile de France
Fernand Mus
Frankrijk: Abdij van Chaalis - Ile de France Fotograaf: Fernand Mus
zicht op Maderas vulkaan tijdens...
Hilde Van den Bosch
Nicaragua:  Fotograaf: Hilde Van den Bosch
nationale sport boogschieten
Dirk Verboven
Bhutan:  Fotograaf: Dirk Verboven

Ridesharing

Naast de traditionele vormen van transport -van het openbaar vervoer tot je eigen wagen of fiets- ontstaan de laatste jaren steeds meer vormen van transport die onder de zogenaamde deeleconomie vallen.

Nieuw zijn ze niet, maar de hoeveelheid en het gebruiksgemak van de systemen van peer-to-peer vervoer (waarbij particuliere gebruikers elkaar helpen met transport) stijgen tegenwoordig exponentieel.

Voor de reiziger zijn er veel mogelijke voordelen: het is vaak goedkoop, sociaal doordat je een leuke babbel kunt maken met de chauffeur, duurzaam (minder autobezit, minder wagens met maar één inzittende). In sommige gevallen is het zelfs de enige mogelijkheid (als er op zondag bvb. maar één bus rijdt en je hebt die gemist, kan een rideshare je redding betekenen). Goed nieuws dus!

Wegwijzer zoomde in twee dossier in op één type van peer-to-peer vervoer: Ridesharing: het door een bestuurder openbaar aanbieden van een beschikbare plaats in een voertuig voor één bepaalde rit, in ruil voor een bijdrage in de kosten.


Dossier1  Ridesharing (wat en hoe)

In dit dossier scheppen we duidelijkheid over wat Ridesharing is, hoe het werkt, of het mag en of het eigenlijk wel veilig is.

 

 

Dossier 2: Ridesharing (overzicht systemen per land)

In dit dossier geven we een overzicht van de belangrijkste Ridesharing-platformen en geven we een overzicht van de systemen per land, zowel binnen Europa als daarbuiten.

 icoon


Home
hier aub niet aan komen