Zonder categorie

Salford Quays
Jeroen Van Soom
Salford Quays, Manchester Fotograaf: Jeroen Van Soom
Bajau in Penambawan
Lou Van Eycke
Maleisië: Bajau kinderen te Penambawan (Sarawak - Borneo) Fotograaf: Lou Van Eycke
straat in Sancti Spiritus
charles pieters
Cuba: Cuba: bijna verlaten straat in Sancti Spiritus Fotograaf: charles pieters
Reis France, zomer 2011
Trypsteen Hendrik
Frankrijk: De stoomtrein parkeerd zich voor de nacht, Villars-sur-Var Fotograaf: Trypsteen Hendrik
Chimpansee in het Gombe Stream National...
Stefaan Van Driessche
Tanzania: Chimpansee in het Gombe Stream National Park Fotograaf: Stefaan Van Driessche

Ridesharing

Naast de traditionele vormen van transport -van het openbaar vervoer tot je eigen wagen of fiets- ontstaan de laatste jaren steeds meer vormen van transport die onder de zogenaamde deeleconomie vallen.

Nieuw zijn ze niet, maar de hoeveelheid en het gebruiksgemak van de systemen van peer-to-peer vervoer (waarbij particuliere gebruikers elkaar helpen met transport) stijgen tegenwoordig exponentieel.

Voor de reiziger zijn er veel mogelijke voordelen: het is vaak goedkoop, sociaal doordat je een leuke babbel kunt maken met de chauffeur, duurzaam (minder autobezit, minder wagens met maar één inzittende). In sommige gevallen is het zelfs de enige mogelijkheid (als er op zondag bvb. maar één bus rijdt en je hebt die gemist, kan een rideshare je redding betekenen). Goed nieuws dus!

Wegwijzer zoomde in twee dossier in op één type van peer-to-peer vervoer: Ridesharing: het door een bestuurder openbaar aanbieden van een beschikbare plaats in een voertuig voor één bepaalde rit, in ruil voor een bijdrage in de kosten.


Dossier1  Ridesharing (wat en hoe)

In dit dossier scheppen we duidelijkheid over wat Ridesharing is, hoe het werkt, of het mag en of het eigenlijk wel veilig is.

 

 

Dossier 2: Ridesharing (overzicht systemen per land)

In dit dossier geven we een overzicht van de belangrijkste Ridesharing-platformen en geven we een overzicht van de systemen per land, zowel binnen Europa als daarbuiten.

 icoon


Home
hier aub niet aan komen