Zonder categorie

Canal de Bourgogne, fietsen , eten en...
Eric Nijsten
 Fotograaf: Eric Nijsten
Nationaal Museum, Monrovia
Erik Trenson
Nationaal Museum, Monrovia Fotograaf: Erik Trenson
romeinse ruïnestad Volubilis
Marianne Vantorre
 Fotograaf: Marianne Vantorre
Zonsopgang in station Lisboa Oriente
Trypsteen Hendrik
 Fotograaf: Trypsteen Hendrik
Beijing
Ilse Wynants
China: Beijing Tiananmenplein Fotograaf: Ilse Wynants

Wildkamperen in Europa

Wildkamperen, vrij kamperen, bivakkeren... het spreekt tot de verbeelding van velen. Maar het is bijzonder moeilijk om uit te dokteren waar het mag en waar niet. Wegwijzer spendeerde enkele maanden tijd aan een grondige research van dit onderwerp. Vele telefoontjes (van het ministerie van toerisme van Azerbijdjan, tot de bergsportvereniging van Zwitserland) hebben als resultaat de grootste verzameling gegevens rond wildkamperen in Europa! 

We maakten er twee dossiers van. Je kunt ze hieronder downloaden (scroll naar beneden).

Dossier Wildkamperen tips & tricks

Dossier 1: Wildkamperen (Tips & Tricks) - versie 2015

In dit dossier scheppen we duidelijkheid over de verschillende begrippen, we geven tips voor het vinden van een goede kampeerplek, materiaal, veiligheid en leggen de nadruk op de 'Leave-no-trace'-gedragsregels, zodat je op een duurzame manier kunt wildkamperen.

 

 

Dossier 2: Wildkamperen (regelgeving per land)  - versie 2015

In dit dossier onderzoeken we het wettelijke kader van wildkamperen: waar mag je überhaupt nog vrij kamperen in Europa? Hoe streng wordt de wet toegepast en wat zijn de uitzonderingen? En als je betrapt wordt...hoe hoog zijn dan de boetes? 

 

Opgelet: de inhoud van deze publicatie is auteursrechterlijk beschermd. Het kopiëren, verspreiden of publiceren van deze informatie is enkel mogelijk na schriftelijke toestemming van Wegwijzer vzw. Bij overtreding kan Wegwijzer een schadevergoeding vragen van 1.000 euro.

Wens je het volledige dossier te downloaden of te openen?

De volledige versie van het dossier is enkel voor leden beschikbaar.Als je lid bent log dan in met je lidnummer en paswoord. Ben je nog geen lid? Als lid heb je tal van voordelen, lees meer.

Home