Zonder categorie

Surfing in Crescent head
Katrien Dudal
Australië:  Fotograaf: Katrien Dudal
China
Dirk-Knokke
China: Yangshuo hondenmarkt Fotograaf: Dirk-Knokke
quintalagoa
quintalagoa
Najaarszon in het prachtige Andalusië
Marianne Vantorre
Spanje: Bizarre karstvormen El Torcal Fotograaf: Marianne Vantorre
selling tomatoes
geert marchand
Myanmar: selling tomatoes  Fotograaf: geert marchand

Botswana: ook aan redelijke prijs mogelijk?

1 antwoord [Laatste bericht]
dbdrt
Offline
Lid geworden op: 20/02/2009
Score: 391

Eind juli/ groot stuk van Augustus zullen we in zuidelijk Afrika zijn (vlucht H/T nar Johannesburg). We een gezin van vier, met twee tieners (tegen dan 12 en 14). We zijn nog aan het uitzoeken waar we precies naartoe willen. Botswana (vooral het Okavongogebied) fascineert ons al lang maar het land heeft de reputatie enkel op luxetoeristen te mikken. Kamperen is misschien een alternatief, maar ik lees dat je dan alles al heel lang op voorhand (lees: nu al ongeveer) moet boeken. Vandaar mijn vraag: heeft iemand ervaring met Botswana op budgetvriendelijke wijze, ook voor een gezin? Of is dat ondoenbaar?

79684
Offline
Lid geworden op: 14/10/2010
Score: 465

Hallo
Ik ben net terug uit een georganiseerde kampeerreis in Botswana, waar een Australisch koppel met hun 2 zonen van 16j en 21j aan deelnamen. Ik vrees dat dat soort reizen beter op een latere leeftijd gebeuren voor jonge mensen : Laat ze naar een zomers festival gaan met hun vrienden of Europa rondtrekken in Hostels of andere sportkampen of vakantiekolonies. De permits in het hoogseizoen (juli-augustus-september) blijken ook nogal vlug volboekt, dus kan je niet kamperen in de parken. En wat doe je je kroost niet aan als ze 3 weken in de auto vast zitten en weinig kunnen bewegen en de benen strekken. Als ik jou was zou ik minder ambitieus zijn en die heel mooie wereld van Botswana, laten voor een latere leeftijd van je kroost.
Zoook is safari in Botswana eigenlijk af te raden voor 'oude' mensen met problematiek van broze botten, want je wordt goed door elkaar geschud.
Groetjes, rikHome