Zonder categorie

Tentje in de tuin, eten onder...
Jeremy Van Ophem
 Fotograaf: Jeremy Van Ophem
Kleine luchthaven Ponta Delgada
Erik Trenson
 Fotograaf: Erik Trenson
Strand & Beach Bar van Hotel...
Patrick Van Looy
Kaapverdië: Strand & Beach Bar van Hotel Morabeza op Ilha do Sal. Fotograaf: Patrick Van Looy
Landschap in de Maramures
Erik Vloeberghs
Landschap in de Maramures Fotograaf: Erik Vloeberghs
laguna Colorado
Kim Troncquo
Bolivia: Bolivia:  Fotograaf: Kim Troncquo

Huurauto op ferry Wellinton / Picton Nieuw- Zeeland

6 antwoorden [Laatste bericht]
Teo
afbeelding van 20361
Offline
Lid geworden op: 24/07/2009
Score: 93

Bij aanvraag voor een offerte i.v.m. huurauto die ik mee wil nemen op de ferry voor de overtocht van het Noorder naar het Zuidereiland krijg ik van een reisagentschap volgend bericht :

Wat betreft de huurauto en het meenemen van deze auto met de bootovertocht van Wellington naar Picton neemt dit nogal wat voeten in aarde.

De verhuurmaatschappijen en ferrymaatschappij willen niet dat u de huurauto meeneemt van Noord naar Zuid.

Hierdoor was het erg lastig om een maatschappij te vinden welke dit wel aanbied en deze is er dan ook niet.

De enige optie is om een auto met Hertz te reserveren en dan toch de oversteek met de huurauto te gaan maken.

Zodra u dit doet dan zullen hier hele hoge kosten aan verbonden zitten want er wordt namelijk een boete doorbelast.

Dit doordat u eigenlijk de regels overtreed, de kosten komen rond de € 975,- in totaal uit. (1000 nzd + taks ter plaatse)

Daarnaast bent u ook niet verzekerd op de boot wat inhoudt dat als er schade is of de boot zinkt de kosten op u verhaalt zullen worden.

Voor dat ik deze offerte had aangevraagd had ik Apex Car Rentals al om een offerte gevraagd en daar was geen sprake van niet met de auto de ferry op . Bij deze firma was dit zelfs gratis enkel mijn echtgenote en mezelf moesten de overtocht betalen .
Heeft iemand dit al mee gemaakt ?

indojan
afbeelding van 19359
Offline
Lid geworden op: 20/02/2009
Score: 450

Huurauto's worden nooit mee overgezet. Waarom zou je dit ook doen?
Wij maakten vorig j ook een rondreis op beide eilanden. We vertrokken van uit Auckland en na 10 dagen namen we de overzet. De auto lieten we achter op de parking en dropten de sleutels in een centrale box van verschillende verhuurbedrijven. Je bagage moet je inchecken zoals in een luchthaven en gaat heel vlot. Onze documenten van de wagen namen we mee en bij aankomst staat er nieuwe wagen klaar. gewoon 1 documentje tekenen en weg ben je...

GR,
Jan

Teo
afbeelding van 20361
Offline
Lid geworden op: 24/07/2009
Score: 93

We zien er tegen op om telkens met de bagage te moeten sleuren . Het gaat hier niet enkel om handbagage . Er zijn ook nog koffers bij .
Maar het probleem is opgelost . Ik ga een huurauto boeken bij Apex Car Rental . Bij deze maatschappij mag de auto wel de ferry op en nog wel gratis . Enkel wij moeten de overtocht betalen .
Maar wat vindt ge van de uitleg van dat reisagentschap ? Dit is toch te belachelijk voor woorden . Als ge de verschillende fora afgaat zijn er nog mensen die met de huurauto de ferry opgaan .

indojan
afbeelding van 19359
Offline
Lid geworden op: 20/02/2009
Score: 450

Sleuren met valiezen? Op de parking waar je de auto achterlaat staan bagagekarren hoor! Wie gaat er je valiezen van de auto naar je hotelkamer brengen? :-)

Teo
afbeelding van 20361
Offline
Lid geworden op: 24/07/2009
Score: 93

Het is nu eenmaal zo . Als de auto met bagage er in gratis mee de ferry op mag , wat zou jij dan verkiezen ? Sleuren met je bagagekar de ferry op of de auto met bagage in de ferry op rijden .Wij zijn op een leeftijd gekomen ( 72 en 70 jaar ) dat wij het ons zo gemakkelijk mogelijk proberen te maken .

indojan
afbeelding van 19359
Offline
Lid geworden op: 20/02/2009
Score: 450

Teo, zoals ik al in mijn eerste berichtje zei hoef je niet te sleuren met bagage. Gewoon inchecken zoals in een luchthaven. Maar als je dit al te moeilijk vind dan maak je volgens mij wel een verkeerde keuze met Nieuw Zeeland hoor. Als je van al het natuurschoon iets wil zien zal je wandelschoenen moeten aantrekken ... Het is geen bestemming om aan het strand te gaan liggen hoor :-)

Teo
afbeelding van 20361
Offline
Lid geworden op: 24/07/2009
Score: 93

Bericht is verwijderd .Home
hier aub niet aan komen