Zonder categorie

Mexico
Dirk-Knokke
Mexico:  Fotograaf: Dirk-Knokke
Siesta in cambodja
Herbert Moenaert
Cambodja: Cambodjaan rust uit op een publieke bank aan de oever van de rivier Fotograaf: Herbert Moenaert
Puerto Lopez - na de verkiezingen
Michel Depaepe
Ecuador: Geen verkiezingsaffiches nodig ... we kladden je voorgevel wel vol Fotograaf: Michel Depaepe
Moeder en dochter in Garze
Marie-Claire Meesemaecker
China: China: Moeder en dochter in Garze Fotograaf: Marie-Claire Meesemaecker
De Blue Lagoon, Comino
Marianne Vantorre
Malta:  Fotograaf: Marianne Vantorre

ictam

1 antwoord [Laatste bericht]
cardan0612
Offline
Lid geworden op: 31/12/2016
Score: 9

Wie kan iets vertellen over reisorganisatie ICTAM ? We willen een groepsreis doen naar China maar kennen deze organisatie niet .

Wesli
Offline
Lid geworden op: 20/02/2009
Score: 1245

Een collega is een 15-tal jaar geleden als single van eind 30 jaar/begin 40 jaar met ICTAM op reis geweest naar Centraal Azië. Hij was daar zeer tevreden over.

Ik heb 10 jaar op 500 meter van hun kantoor gewoond. ICTAM is een kleinere, gespecialiseerdere reisorganisator. Biedt georganiseerde groepsreizen aan. In de hogere prijsklasse. Comfortabel tot luxueus voor vervoer, logement, restaurant. Nadruk op cultuur. Hele dagprogramma is tot in de puntjes geregeld. Redelijk grote groepen van een 20-tal personen en meer. Ik heb de indruk dat ze vooral een ouder publiek aantrekken (pakweg 35/75 jaar) met veel reiservaring.

Ik ben zelf 5 keer in China geweest en het reisprogramma spreekt mij niet aan. Uiteraard kan je individueel rondreizen niet vergelijken met een georganiseerde rondreis. Maar ik heb in het verleden al betere reisprogramma’s gezien. ICTAM meldt dat hun reisprogramma ‘origineel is” en ze ook “landschappen” doen. Deze claim vind ik zelf overdreven. Beijing, Xian, Luoyang, Suzhou, Shanghai, Guillin, Guangzhou en Hong Kong worden door de meeste Belgische touroperators aangeboden. En de Chinezen lopen deze steden zeker plat. Hooguit Kaifeng wordt wat zeldzamer opgenomen maar is heus geen super speciale stad.

Het reisprogramma is bedoeld voor mensen die de eerste keer naar China gaan en slechts een beperkte tijd hebben (2,5 weken). Ik zou dan meer tijd uittrekken in Beijing en Kaifeng niet opnemen. De Tempel van de Hemel en het Zomerpaleis worden gedaan de dag van aankomst. Ik vrees dat je weinig gaat kunnen zien en kunnen genieten van deze twee topattracties. Beide bezienswaardigheden zijn verspreid over een grote oppervlakte en dus moet je veel te voet gaan, met een grote groep, na een lange vlucht en beide liggen dan nog redelijk ver uiteen. Het bezoek van het Oude Observatorium is de moeite waard en wordt door de meeste reisorganisaties niet gedaan. Er wordt niet gesproken over een bezoek aan de Hutongs en de Meren. Toch vond ik het leuk om een bezoek te brengen aan de Lamatempel, te voet door de Hutongs, via de Bell en Drumtoren naar de meren. Ik heb Kaifeng bezocht na mijn reis met de transsib in oktober 2012, op zoek naar bezienswaardigheden in de buurt van Beijing. Het verblijf – tijdens het Chrysanten festival – was leuk maar Kaifeng en zijn bezienswaardigheden zijn zeker geen topattracties die je absoluut moet gezien hebben tijdens een eerste kennismakingsreis. De reiswegen tussen steden gaat in principe langs snelwegen of grote hoofdassen en zijn zeker niet de meest bijzondere landschappen die ik gezien heb. In Xian gaan ze naar het Stenen Woud maar daar is nog zoveel meer dat je kan doen op 1 dag (moslimwijk, rondrit op de stadsomwalling, Wilde Goose Pagode). Ze bezoeken Suzhou maar persoonlijk vind ik Hangzhou met het Westmeer veel mooier. Om een of andere onduidelijke reden nemen alle reisorganisaties Guillin op in hun reisprogramma. Vermits deze reisorganisatie vooral een culturele invalshoek heeft en naar Guillin reizen tijd en geld kost, zou ik dat niet opnemen in hun programma en Guangzhou meer tijd spenderen. Het is tof dat ze gebruik maken van een nachttrein en een hoge snelheidstrein en ze met de boot naar Hong Kong varen.

Conclusie:
Ik heb tot hiertoe al veel positief nieuws gehoord over ICTAM maar hun reis naar China is volgens mij qua prijs/kwaliteit geen hoogvlieger.

Waarom zou je trouwens niet op eigen houtje naar China reizen? Bij Wegwijzer zijn er meerdere, super gedetailleerde reisverslagen te vinden van mensen die wekenlang hebben rondgereisd zonder enige kennis van Chinees.Home