Zonder categorie

Strand van Refvik op Vågsøy (Noorwegen
JP Vandenberghe
 Fotograaf: JP Vandenberghe
De Nieuwe Moskee
Stefaan Van Driessche
Turkije:  Fotograaf: Stefaan Van Driessche
charge in Uda Walawe
michel ackaert
Uda Walawe  Fotograaf: michel ackaert
Turumtai Kul op 4202 meter. Vallei van...
Trui Hanoulle - Gaea Schoeters
Tadzjikistan: Tadzjikistan: Turumtai Kul, waar we 's werelds hoogste uiensoep aten op 4202 meter. Pamir regio, vallei van Roshkala, Tadzjikistan. Fotograaf: Trui Hanoulle - Gaea Schoeters
Borobudur
Carmen Ryheul
Borobudur Fotograaf: Carmen Ryheul

Overstappen in istanboel

3 antwoorden [Laatste bericht]
vigu0904
Offline
Lid geworden op: 16/11/2016
Score: 8

Beste,

Ik reis al 10 jaar naar antalya , maar dit jaar voor de eerste keer zonder een reisorganisatie, ik moets enkel een vlucht boeken , nu boek ik de vlucht maar deze stopt eerst in istanboel ataturk en dan moet ik overstappen voor een vlucht naar antalya .
Heeft er hier iemand ervaring mee , hoe dit in zijn verloop loopt ik ben iemand die altijd alles goed plant en weet wat er gaat gebeuren , maar dit heb ik dus nog nooit gedaan en zou graag weten wat ik moet doen of wat ik moet volgen of zo ......
Vriendelijke groeten

12026
Offline
Lid geworden op: 20/02/2009
Score: 353

Nog nooit een stopover gehad op een luchthaven?

Ik neem aan dat je 1 ticket boekte, dwz niet twee losse tickets Brussel - Istanbul en Istanbul - Antalya.

Als je vluchten op 1 ticket staan, dan is je bagage ingecheckt tot op de eindbestemming. Die heb je niet in Istanbul, gaat vanzelf door. Je hebt daar enkel je handbagage.

Je stapt uit en volgt de groep. Er zullen mensen alle richtingen uit gaan. Jij moet naar de transferzone, want je vliegt nog verder. Op screens vind je aan welke gate je vlucht naar Antalya vertrekt. Je loopt via de transitzone naar die gate, wacht daar in de omgeving op de boarding en klaar is kees.

Ataturk luchthaven is een behoorlijk grote luchthaven met veel cafeetjes en restaurants. Zelfs met vrij veel wachttijd kun je daar aangenaam je tijd doorbrengen.

Als je met Turkish vliegt en heel veel tijd hebt, is er een gratis bezoek aan de stad mogelijk: http://www.turkishairlines.com/en-int/corporate/announcements/announceme...

Wesli
Offline
Lid geworden op: 20/02/2009
Score: 1245

In principe is er aan een stop-over niets moeilijk. Zeker niet als je voldoende overstaptijd hebt. Beschrijving hierboven klopt.

Ik heb geen ervaring met de luchthaven Ataturk maar wel met stop-overs richting Zuid-Oost Azië en China

1) Vraag ALTIJD heel goed na of zowel jij als je bagage ingecheckt zijn van Brussels Airport tot je eindbestemming. In de meeste gevallen krijg je op Zaventem twee boarding passes: eentje voor de vlucht Brussel tot je stop-over luchthaven en eentje van je stop-over luchthaven naar China. Bij mijn vlucht met SAS/China Airlines was het een mengeling: mijn bagage was ingecheckt tot Beijing wat betekent dat ik mijn bagage afgaf op Zaventem en de luchtvaartsector ervoor zorgt dat ze op de band beland in Beijing. Ik moest mij wel als persoon inchecken voor de vlucht Stockholm-Beijing. Ik moest dus wel degelijk op de luchthaven van Stockholm de officiële "arrivals" zone verlaten en in de "departures" zone mij aanmelden aan de balie van SAS/China Airlines. Vond dat maar een hele rare affaire. Als Belg maakte dat ommetje voor mij niet uit want ik had een stop-over van meerdere uren en kan zonder visum het land binnen.
2) Op Zaventem gaan ze altijd een bagagelabel op je boarding pass plakken die jij nodig hebt om een claim in te dienen als je bagage niet zou toekomen. Houdt dus zeker de boarding pas bij waar ze dat bagagelabel hebben opgeplakt tot je je bagage terug in handen hebt. Soms plakken ze die op de eerste boarding pass en mensen gooien die dan weg na hun eerste vlucht.

vigu0904
Offline
Lid geworden op: 16/11/2016
Score: 8

Dank je voor je reactie .... ik heb dus idd 1 ticket van Brussel naar antalya maar moet enkel overstappen in istanboel.Home