Zonder categorie

Moskee met zonsondergang in Al Rustaq
De Wulf Maurina
Oman: Oman: Moskee met zonsondergang in Al Rustaq Fotograaf: De Wulf Maurina
Wat Phra That Lampang Luang bij Lampang
Guido Gevels
Thailand: Wat Phra That Lampang Luang bij Lampang Fotograaf: Guido Gevels
Trein Zagreb - Varazdin
Trypsteen Hendrik
 Fotograaf: Trypsteen Hendrik
Chinese muur - Mutianyu
Hartmans Sandy
China:  Fotograaf: Hartmans Sandy
Goederenvervoer per fiets
Erik Trenson
 Fotograaf: Erik Trenson

reisverzekering +1 jaar

3 antwoorden [Laatste bericht]
WilmR
Offline
Lid geworden op: 27/12/2016
Score: 8

Hallo,

Ik ben van plan minstens 1,5 jaar te reizen. Dit door africa, Azië en Oceanië. Ik probeer enkel mijn budget beperkt te houden en vroeg me af wat de voordeligste reisverzekering is die me toch verzekerd al er iets voorvalt. Heeft iemand hier wat ervaring mee?
Voorlopig lijkt de VDAB verzekering me wel interessant maar ik heb nog geen gelegenheid gehad langs het kantoor te gaan. Is deze ook voor +1 jaar? onder dat je hoeft terug te keren voor de verzekering af te sluiten?

Alvast bedankt!
Groetjes Wilm

Wegwijzer
Offline
Lid geworden op: 12/11/2008
Score: 841

Je bedoelt vast VAB; deze slip of the tongue wordt vaak gemaakt.
VAB is in elk geval één van de reisbijstandverzekeringen met een goede dekking; dat is belangrijk.

Overigens is er vanaf 2017 een belangrijke wijziging wat de Mutas-bijstand via CM betreft (voor wie bij deze mutu is): de bijstand geldt niet langer wereldwijd!!, maar voor een beperkte lijst landen in Europa en onmiddellijke omgeving.
Nu, deze dekking was toch maar 3 maand geldig (vanaf de eerste keer dat je ze nodig hebt).

Alle polissen in ons land zijn maximaal een jaar geldig. Je moet die hier afsluiten, dus voor je op reis bent. Je kunt die online afsluiten, maar er wordt gekeken of dat wel vanuit ons land is gebeurd. Dat om fraude te vermijden: geen polissen die afgesloten worden pas wanneer ze nodig zijn.
Uitzondering bij VAB is alvast dat je een 'verlengpolis' af kunt sluiten wanneer je een polis hebt en op reis bent en de eerste vervalt.

Als je voor VAB kiest, zorg dan dat je zeker lid bent van Wegwijzer. je bespaart 20 % op het hele bedrag van de jaarpolis! Dat is heel wat geld en een jaar lidmaatschap van Wegwijzer kost maar 30 euro. Je wint dat dus meteen x keer terug!
Om die korting te verkrijgen, sluit je de polis online af via www.wegwijzer.be/ledenvoordelen In een kantoor betaal je de volle prijs, ook als je zegt Wegwijzerlid te zijn.

WilmR
Offline
Lid geworden op: 27/12/2016
Score: 8

Haha ja ik bedoel VAB :).

Bedankt voor je reactie! De VAB verzekering lijkt me zeker interessant.
Ik vraag me wel af hoe het zit met werken in het buitenland, juridische bijstand en aansprakelijkheid. Het lijkt of de verzekering van VAB enkel medische kosten dekt.
Ik weet niet zeker of deze zaken nodig zijn voor te reizen. Maar ik ben zeker dat ik onderweg vrijwilligerszerk ga doen en als ik de mogelijkheid heb ook betaald werk. Dus als iemand hier rond nog wat info weet zou dit zeker welkom zijn :)

Wegwijzer
Offline
Lid geworden op: 12/11/2008
Score: 841

Dag Wim,

Als je op reis vertrekt met een toeristenvisum (of zonder visum) mag je geen officieel werk doen. Vrijwilligerswerk mag wel. Zwart werk is onbekend, kun je dus altijd proberen als je er vindt (en het loon de moeite is).
In elk geval dekken privé-verzekeringen je in het buitenland, om het even wat de reden van je reis is: toerisme, zaken, tijdelijk werken...
Ze dienen wel niet om expats te verzekeren; die zijn aangewezen op de sociale zekerheid, eventueel via ons land (en zelf betalen).
Een reisbijstandverzekering bestaat in de eerste plaats uit medische bijstand aan personen, ook repatriëring wanneer wenselijk, maar ook een aantal andere dekkingen, waar juridische bijstand inderdaad bij hoort.Home
hier aub niet aan komen