Gebruikerslogin

Nieuwsbrief

Nieuws

 • Jeugdgroepen die zich inschrijven op www.standaard.be/krantopkamp krijgen tijdens hun kamp gratis De Standaard. 'Zo blijf je op de hoogte van de buitenwereld of heb je op z'n minst genoeg krantenpapier om jullie patatten op te schillen', moedigt de krant jongeren aan.
  Bovendien geeft De Standaard tot 11 juni 5.000 euro aan kampbudget bij Hopper en Banier.

  Bekijk het spotje van krantopkamp en de prijzenpot.

 • Op 29 oktober start het nieuwe seizoen van het Belgische dreamsail. Er zal weer duchtig gevaren worden in de Caraïben, meer bepaald tussen de eilanden Guadeloupe en Grenada. Meestal zijn er nog plaatsen vrij op de boot en kunnen backpackers gratis meezeilen.

  Op 29 oktober wordt gevaren van Martinique naar Dominica en Guadeloupe.
  Op 6 november gaat het van Guadeloupe naar Martininique.
  Op 12 november 2011 wordt gevaren van Martinique naar Les Grenadines.

  Interesse? Neem contact op met Tom Vanheule van Dreamsail.
  Papiermolenstraat 20
  9200 DENDERMONDE
  0032/0475600474
  www.dreamsail.be

 • Hallo jeugdwerker!

  Wij gaan op kamp en nemen mee...

  ...de eerstehulprugzak van Jeugd Rode Kruis!

  Uiteraard gebeuren er op kamp al eens ongelukjes. De meeste kunnen opgelost worden met de eerstehulprugzak van Jeugd Rode Kruis.
  Deze rugzak zit boordevol eerstehulpmateriaal, is handig om mee te nemen, overzichtelijk ingedeeld, extra verstevigd en reflecterend. 

  Wanneer heb jij de eerstehulprugzak op kamp gemist? Geef je anekdote vanaf 20 juni tot en met 10 juli 2011 door via jeugdrodekruis@rodekruis.be. Vergeet ook je contactgegevens (naam en voornaam, adres, e-mail, telefoonnummer, naam jeugdvereniging) niet achter te laten.

  De origineelste en meest overtuigende inzending, wint een eerstehulprugzak t.w.v. €160.

 • De kampfotowedstrijd van 2011 van Jeugdwerknet is nog niet van start gegaan. Wie zich al een beetje wil voorbereiden kan voldoende inspiratie op doen op de site jeugdwerknet.be/wedstrijd/kampfoto.

  Je kunt er de foto's van de prijsbeesten van de editie van 2010 bekijken, alsook de commentaren van de jury en het achterliggende verhaal bij de foto. Welke jeugdgroep volgt de Scouts van Pegasus-Andromeda Evergem op als winnaar van de hoofdprijs? De editie van 2011 belooft weer razend spannend te worden... 

   

 • Jeugdwerknet wil de duizenden kookouders, kampkoks en foeriers die ieder jaar het beste (en het lekkerste) van zichzelf geven, in het zonnetje zetten.
  Daarom wordt gezocht naar de beste kampkok van 2011. Vanaf 9 mei 2011 kun je de beste kampkok van jouw vereniging nomineren. Je krijgt vervolgens tot 13 juni 2011 om zoveel mogelijk stemmen te ronselen voor de kampkok van jouw vereniging. De 8 koks die op 13 juni de meeste stemmen achter hun naam hebben, nemen het in de finale tegen mekaar op in een heuse kook-battle. Deze spetterende finale gaat door op 25 juni 2011. Volgt Chiro Chiwaaw zichzelf op als winnaar van 2010, of is de eer weggelegd voor een andere organisatie...?

  De winnende ploeg krijgt in iedere geval een BBQ voor 75 personen aangeboden door Collivery. Dit betekent onmiddellijk ook een dagje vrij voor de kookploeg. De tweede prijs is een bon t.w.v. €100 bij de plaatselijke bioboer en wie derde eindigt, krijgt een gasbekken van de Hopper winkel cadeau.

  Voor inspiratie en nuttige informatie kun je uiteraard terecht op www.kokenopkamp.be

  Veel succes en vooral... smakelijk.

 • DeWereldMorgen.be zoekt vrijwilligers/sters voor een nieuw journalistiek project voor jongeren. Vorm samen met andere jongeren een werkgroep en neem de redactie van een maandelijkse nieuwsbrief en een speciale rubriek op de nieuwssite DeWereldMorgen.be op je.

  We werken interactief rond globale problemen in onze veranderende wereld en hoe daarmee om te gaan. We denken aan themabrieven rond klimaatverandering, voedselzekerheid, water, oorlog en vrede, democratie, migratie, economie, media, energie, werk, inkomensverdeling, vluchtelingen, etc.

  Meer info? Stuur vliegensvlug een mailtje naar website@jeugdenvrede.be

   

 • Toerisme Limburg is op zoek naar ervaren fietsers om mee te brainstormen over het fietstoerisme in Limburg.

  Op donderdag 9 december, van 15-17u, gaat Toerisme Limburg in kleine groepjes nadenken over allerlei zaken die van belang kunnen zijn voor een geslaagde fietsvakantie. Wil je graag meewerken? Schrijf je dan in via de site van Toerisme Limburg en wie weet lig je zo misschien wel aan de basis van een nieuwe fietservaring van duizenden fietstoeristen.

  Alle deelnemers krijgen bovendien een leuke fietsattentie twv €50!

   

  Voor meer info kan je terecht bij Baptist Vlaeminck - bvlaeminck@limburg.be - 011/30 59 66

   

   

 •  

  GEZOCHT! Global trippers!

  Zin om onze schitterende planeet ‘aarde’ te ontdekken met een groep jongeren en je actief in te zetten voor het goede doel? Ben je geboren tussen januari 1992 en december 1995? Jeugd&Vrede organiseert deze zomer een inleefreis vol uitdaging naar Vietnam en zoekt hiervoor sociale beesten. Jij? 

  Tijdens het zomerverlof 2011 trek je naar Vietnam. In Ho Chi Minh leer je het project van de vzw ‘kansen voor kinderen' kennen. J&V gaat samen met jou meewerken aan het project . Nadien trekken we met onze groep Noordwaarts op ontdekking naar natuurschoon en verblijven we een paar dagen bij gastgezinnen. Om het project kracht bij te zetten, wordt er samen gewerkt met ‘Children of the Street vzw’.

  Het gaat om een inleefproject met infodagen, voorbereidingsweekends, sensibiliseringscampagnes. De reis wordt tegen een zo laag mogelijke kostprijs georganiseerd (wellicht tussen de 1000 en 1200 euro - twee weekends in België inbegrepen). 

  Vragen? Mail naar linda@jeugdenvrede.be of bel naar 015 43 56 96.

  Het inschrijvingsformulier vind je op www.jeugdenvrede.be.

  Snel inschrijven voor 1 december 2010.

   

 • Ondanks de economische crisis, werd er in 2009 meer gereisd door Belgen dan voorheen. Dat besluit de Directie Statistiek van de FOD Economie.
  Van elke 100 Belgen maakten er 55 minstens één reis met minstens vier overnachtingen in 2009. In 2008 was dit 53, in 2007 nog maar 52. Vlamingen zijn met 61 per 100 reislustiger dan Brusselaars (58 per 100) en Walen (43 per 100).
  Ook qua zakenreizen is er een regionaal verschil: 14 % van de reizen van Brusselaars zijn zakenreizen, tegenover 9 % bij de Vlamingen en 4 % bij de Walen.
  Vlamingen boeken meer een georganiseerde reis; Brusselaars organiseren die vaker zelf.
  Meer op: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20101011_045

 • Je bent jong en bent van plan om tussen verschillende eilanden in de Caraïben rond te reizen? www.dreamsail.be biedt jongeren gratis een transfer aan tussen de eilanden gelegen tussen Venzuela en Sint-Maarten. Tom van Dreamsail wil zich vooral richten op jonge backpackers. Plan je dus een reis naar dit exotisch stukje van onze planeet en wil je meezeilen? Stuur dan voor beschikbare plaatsen en periodes een mailtje naar info@dreamsail.be (en zet thomas@wegwijzer.be in CC, zodat we alles goed kunnen opvolgen).

  Bovendien is Dreamsail op zoek naar een host of hostess voor de maanden december en januari. Een beetje kunnen koken is uiteraard een meerwaarde.

  Meer informatie over de vacature, over alle mogelijke bestemmingen en andere mogelijkheden vind je terug op www.dreamsail.be.

   

   

 • Koningin Rania wil via de ludieke wedstrijd "Twisit Jordan" haar land promoten en tegelijk mensen uit verschillende culturen met elkaar in contact brengen. De koningin van Jordanië zet zich al jaren in voor dialoog tussen verschillende culturen, maar opmerkelijk is dat ze deze keer gebruik maakt van het populaire medium Twitter om haar boodschap kenbaar te maken bij het grote publiek.

   

  Via Twitvid, een toepassing van Twitter, nodigt de koningin iedereen uit om mee te doen aan deze ludieke actie. In deze video vraagt ze de inwoners van Jordanië om een video te maken waarin ze de schoonheid van Jordanië laten zien. Mensen van overal ter wereld worden dan weer gevraagd een filmpje op te nemen waarin ze laten zien waarom zij zo graag naar Jordanië zouden afreizen. De vier beste video's worden gekozen in het kader van een zogenaamde "Tourist Swap": twee toeristen mogen op reis naar Jordanië en twee Jordaniërs mogen op reis naar het land van de twee toeristen". Klinkt leuk, niet?

   

 • Chiro WAWW uit Sint-Andries (Brugge) heeft de finale van de wedstrijd ‘koken op kamp’ gewonnen. Ze krijgen van Jeugdwerknet een feestelijke BBQ voor maar liefst 75 personen aangeboden. Dat wordt smullen!

  Na een spannende finale, waarbij 8 kookploegen van jeugdverenigingen het tegen elkaar opnamen, eindigden twee foerierteams op een ex aequo. De jury stak de koppen bijeen en besliste dat Chiro WAWW het sterkst voor de dag kwam.

  Ben je benieuwd naar de smaken en geuren van het winnende gerecht, ChiWAWW-kip met toverballen, dan klik je best hier voor het recept. De kookploeg van WAWW gebruikte de vijf verplichte ingredënten kip, ajuin, champignons, tomaten en aubergines, maar voegde ook nog wortelen, paprika’s en… couscous toe. Het volledige relaas van de finale, samen met de andere toprecepten, vind je hier.

   

 • Verloor je ooit je caravan net over de Belgische grens?
  Ontmoette je een bruine beer op je eerste bergwandeling en ben je blij dat je het nog kan navertellen?
  Viel je man voor de charmes van een Britse vrouw aan de Turkse Riviera in een hotel vol Russen?
  Met andere woorden:  maakte je ooit een horrorvakantie mee in het buitenland?
  Dan heeft Radio 1 goed nieuws! Elke zaterdag geven Sven Pichal of Annemie Peeters in Belmondo een aangenaam reisje weg aan de luisteraar met het ergste reisverhaal.
  Bestemming van die reis? België!

   

 • De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair lijkt te volharden in zijn plannen om staanplaatsen aan te bieden op zijn vluchten.
  De Europese veiligheidsregels zouden dit niet toelaten, maar Ryanair denkt aan een verticale plank met een schoudergordel. De laatste 10 rijen stoeltjes in 250 vliegtuigen zouden vervangen worden door 15 rijen staanplaatsen. Een staanplaats zou 4 pond of zo'n 5 euro kosten. Tegelijk zouden de twee toiletten achterin het vliegtuig verwijderd worden, zodat er per vlucht tot 50 passagiers extra mee kunnen. Voor het gebruik van de resterende toiletten zou 1 pond (wc-taks) aan gerekend worden.

 • Hou je van aanpakken, vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, een land te ontdekken en de cultuur van dat land écht te leren kennen? Zegt het je wel iets om samen met een bende enthousiaste jongeren en de lokale bevolking een verbeteringsproject te ondersteunen? Dan is een vrijwilligersvakantie met Bouworde zeker iets voor jou.

  In België kan je gedurende twee weken de Ronde Van Vlaanderen meefietsen met rolwagengebruikers om 's avonds te helpen bij de opbouw van de tenten en het bereiden van de maaltijden. Hou je van de natuur en wil je liever ietsje verder reizen dan kan je naar onze ecologische projecten in Estland en de Filippijnen. In Estland help je mee de oevers van het meer Vrotsjarve proper te maken en in de Fillipijnen leer je huizen bouwen met Bamboe en trek je voor een week de jungle in. Voor zij die graag technische werkzaamheden verrichten raden wij onze kampen in Rwanda, Kameroen en Senegal aan, waar je respectievelijk een materniteit of een gezondheidscentrum bouwt en een schooltje renoveert. Voor onze projecten te Roemenië zijn we tenslotte nog op zoek naar chauffeurs.

  Geïnteresseerd? Neem dan snel contact op met Bouworde vzw:
  Tiensesteenweg 157, 3010 Leuven - 016/259144
  email: info@bouworde.be- website :www.bouworde.be

   

 • Radiokamp is een babbelbox waarin jongeren en jeugdgroepen via gsm of telefoon gratis berichten kunnen inspreken voor de thuisblijvers. Familie en vrienden kunnen tegen een kleine betaling 24u/24 gebruik maken van deze babbelbox en kunnen zo onrechtreeks meegenieten van de sfeer op kamp of op reis. Het maken van zo'n klankreportage heeft zo zijn voordelen: als een animator het goed aanpakt kan het voor extra animatie zorgen op kamp, de allerkleinsten kunnen dagelijks een bericht inspreken voor hun soms overbezorgde ouders, op de dag van aankomst kan het exacte uur doorgegeven worden van op de bus zodat ouders geen uren hoeven te staan wachten,...  Bovendien kunnen jongeren die deelnemen aan een project in een ontwikkelingsland het thuisfront op de hoogte houden zonder afhankelijk te zijn van de beschikbaarheid van internet of van het eventuele tijdsverschil om te telefoneren. Op www.radiokamp.be vind je meer gedetailleerde informatie.

 • logo Steunpunt Jeugd

  In het voorjaar beginnen talrijke leiders en leidsters volop aan de voorbereiding van hun zomerkamp. Om ze daarbij te ondersteunen biedt Steunpunt Jeugd hen in zijn gratis verkrijgbare brochure 'Nuttige informatie voor organisatoren van jeugdkampen' massaal goede weetjes. De brochure verduidelijkt ook de regelgeving (van kampvuren tot betoelaging) voor een kamp in de Belgische groene contreien. Ze verwijst verder naar leuke en nuttige weblinks en helpt zo organisatoren te denken aan details om hun kamp optimaal te doen verlopen.

  Wie de brochure (PDF, 9 pag.) wenst te ontvangen, stuurt een mailtje met als onderwerp 'Nuttige informatie voor organisatoren van jeugdkampen' (Steunpunt Jeugd) naar info@wegwijzer.be.

  Meer info over jeugdtoerisme op: http://www.steunpuntjeugd.be/themas/jeugdtoerisme

 • Verdraai de wereld is een initiatief van het jeugdwerk, nood-zuidbewegingen en milieu-organisaties.
  Verdraai de Wereld nodigt je uit om je duurzame kampplannen/kookplannen op kamp te vertellen. Het meest ambitieuze, originele, zotte,... plan wint een energiezuinige koelkast A++ voor de groep.
  Meer info: verdraaidewereld.be/blog/duurzaam-koken-op-kamp

 • flyer Go Strange infosessies

  Buitenlandplan, maar dan... 
  Je wil wel eens naar het buitenland. Niet om er op reis te gaan. Wel om er te vrijwilligerswerk te doen, een taalcursus te volgen, stage te lopen, studeren... Fijn! Maar hoe begin je aan zo'n plan?

  Op die vraag en vele andere geven we je een antwoord tijdens de Go Strange infosessies. In een mix van info en verhalen helpt het Go Strange-team je (op) weg. We vertellen je wat je zoal in het buitenland kan doen. Welke papieren je in orde moet brengen. En welke mogelijkheden er zijn om er gratis op uit trekken. Wedden dat ook jij meteen je koffers pakt!

  De toegang tot de infosessies is gratis.
  We vragen je wel om vooraf in te schrijven. Meer info lees je op www.gostrange.be.

  Je vindt ons op de volgende data en locaties: 5 maart MALDEGEM - 8 maart GENT - 9 maart LEUVEN - 10 maart GEEL - 12 maart GENK - 16 maart BRUSSEL - 17 maart TURNHOUT - 24 maart OOSTENDE - 26 maart DIEST - 22 april ROESELARE

 • Er is een televisieprogramma opgedoken van Carla Bruni, de vrouw van de Franse president Sarkozy, waarin ze op zijn minst opmerkelijk reisadvies geeft.
  Voor het Engelse programma Eurotrash haalde La Bruni veertien jaar geleden in het begin van het gesprek een zeventalige seksgids uit haar handtas. Ze zei hierbij: 'Zo'n boek is handig voor wie veel reist. Je weet immers nooit op voorhand wat de taal is van de man met wie je naar bed wilt. Als je tegen een Duitser wil zeggen dat hij je geilt maakt, moet je zeggen Sie erhalten mich sehr heiss.'
  Carla Bruni is niet opgezet over het opduiken van de de video, nu ze presidentsvrouwe is. Het Elysée vindt schadelijk voor haar waardigheid.Home
hier aub niet aan komen