Gebruikerslogin

Nieuwsbrief

Reis, Schrijf & Win 2017

Reis, Schrijf & Win 2017

Ook in 2017 zijn je reiservaringen belangrijk! 
Win er bovendien een mooie prijs mee!

Een goed hotelletje, een toffe lokale gids, een busverbinding, een niet te missen bezienswaardigheid, een goedkope vlucht, een subliem landschap, een aan te bevelen restaurant, een uitstekende route, je ideale dagindeling, je toppers en floppers...
Heel wat reizigers zijn hongerig naar jouw ervaringen en tips!

Schrijf ze uit, speel ze door aan Wegwijzer en win een mooie prijs!

SCHRIJF EEN VERSLAG VAN JE REIS... EN WIN

- 5 x 500 euro vrij te besteden reisbudget.
- 5 x 250 euro vrij te besteden reisbudget.
- 100 x een boekenbon van € 25.

- om de twee maanden een extra prijs voor iemand die zijn/haar reisverslag snel indient.

WAAROVER?
Over je voorbije reis, om het even waar die heen ging.
Het liefst met een zo praktisch mogelijke invalshoek, zodat reizigers er zo veel mogelijk aan hebben. Welke route beveel je aan? Wat waren je goede of minder goede hotelletjes of kampeerplaatsen? Welk transportmiddel heb je gebruikt en wat kostte dat?
Wat waren de voordelen, de nadelen? Wat was zeker niet te missen, wat was een flop? Wat zou je weer doen en wat nooit meer?

WANNEER TEN LAATSTE?
Je hebt het hele jaar tijd om te bezorgen.
Einddatum voor de actie 2017 is 31 december 2017.

HOE DIEN IK MIJN VERSLAG IN?

Door je eerst in te loggen op de website daarna en daarna je reisverslag in Word-formaat door te sturen via www.wegwijzer.be/node/add/reisverslag of te mailen naar: reisverslag@wegwijzer.be


AAN WELKE CRITERIA VOLDOET EEN GOED REISVERSLAG?

- Zoals jij het wil!
Een goed verslag vermeldt datgene wat jij vóór je reis had willen te weten komen van andere reizigers. Daarbij doet het er niet toe of je ver weg reisde of dichtbij. Het nut van een reisverslag wordt niet bepaald door het aantal afgelegde kilometers of het gehalte exotiek. Ook een weekendtrip, een citytrip, een vakantie in een buurland kan een boeiend verslag opleveren.

- Persoonlijk
Persoonlijke impressies en beoordelingen helpen de lezer om zich een beeld te vormen van het soort reis dat je maakte. Schrijf enkel dingen neer die je weet uit eigen ervaring. Info uit reisgidsen vinden de lezers zelf wel. Net je persoonlijke bevindingen en afwegingen onderscheiden je verslag van info die elders te vinden is. Denk daarbij niet "iemand anders heeft dit al geschreven". Je bevestiging overtuigt net anderen.

- Beknopt
Originele informatie haalt het van dikke bundels waarin de auteur de reisgids herhaalt of zich verliest in weinig relevante details. Te persoonlijke wetenswaardigheden in dagboekstijl, die enkel voor het ondersteunen van je eigen herinnering van belang zijn, boeien anderen niet altijd. Zoals je dagelijkse bezigheden van het slag 'ik stond op om 8.30 uur', 'ik nam een douche', ik ben om 13 uur gaan eten...',

- Overzichtelijk
Maak je vrije verslag zo overzichtelijk mogelijk, zodat het voor de lezer gebruiksvriendelijk is. Een reisverslag is niet automatisch beter naarmate het dikker is. Doorlopende tekst is vermoeiend en minder bruikbaar. Je deelt het beter in hoofdstukjes op per thema en brengt structuur en reliëf in je tekst. Bij een langer verslag kan een inhoudstafel welkom zijn.

- Praktisch
Van je verslag verlangen de lezers vooral dat het de praktische kant van je reis belicht. Dergelijke info uit de eerste hand is bijzonder gegeerd.
Daarbij kunnen de items uit het formulier uitgediept worden, als meer uitleg wenselijk is.

 
Home