Gebruikerslogin

Nieuwsbrief

Reisverslag toevoegen

Om een reisverslag toe te voegen moet je eerst ingelogd zijn. 

Als je momenteel ingelogd bent, klik dan hier om verder te gaan.

Als je nog niet ingelogd bent, log dan in of maak een account aan (recht bij "Gebruikerslogin")

AAN WELKE CRITERIA VOLDOET EEN GOED REISVERSLAG?

- Zoals jij het wil
Een goed verslag vermeldt datgene wat jij vóór je reis had willen te weten komen van andere reizigers. Daarbij doet het er niet toe of je ver weg reisde of dichtbij. Het nut van een reisverslag wordt niet bepaald door het aantal afgelegde kilometers of het gehalte exotiek. Ook een weekendtrip, een citytrip, een vakantie in een buurland kan een boeiend verslag opleveren.

Persoonlijk
Persoonlijke impressies en beoordelingen helpen de lezer om zich een beeld te vormen van het soort reis dat je maakte. Schrijf enkel dingen neer die je weet uit eigen ervaring. Info uit reisgidsen vinden de lezers zelf wel. Net je persoonlijke bevindingen en afwegingen onderscheiden je verslag van info die elders te vinden is. Denk daarbij niet "iemand anders heeft dit al geschreven". Je bevestiging overtuigt net anderen.

Beknopt
Originele informatie haalt het van dikke bundels waarin de auteur de reisgids herhaalt of zich verliest in weinig relevante details. Te persoonlijke wetenswaardigheden in dagboekstijl, die enkel voor het ondersteunen van je eigen herinnering van belang zijn, boeien anderen niet altijd. Zoals je dagelijkse bezigheden van het slag 'ik stond op om 8.30 uur', 'ik nam een douche', ik ben om 13 uur gaan eten...',

Overzichtelijk
Maak je vrije verslag zo overzichtelijk mogelijk, zodat het voor de lezer gebruiksvriendelijk is. Een reisverslag is niet automatisch beter naarmate het dikker is. Doorlopende tekst is vermoeiend en minder bruikbaar. Je deelt het beter in hoofdstukjes op per thema en brengt structuur en reliëf in je tekst. Bij een langer verslag kan een inhoudstafel welkom zijn.

- Praktisch
Van je verslag verlangen de lezers vooral dat het de praktische kant van je reis belicht. Dergelijke info uit de eerste hand is bijzonder gegeerd.
Daarbij kunnen de items uit het formulier uitgediept worden, als meer uitleg wenselijk is.
Home
hier aub niet aan komen