Gebruikerslogin

Nieuwsbrief

Infoavond 'Lang op reis' 2016

Thema: 
Infoavond 'Lang op reis' 2016

Droom je van een wereldreis, maar heb je geen idee hoe je hieraan moet beginnen?
Zin om je plannen voor een lange reis concreter te maken?
Trek je er langer op uit, maar zit je nog met praktische vragen?

Op zaterdag 3 december 2016 gaat onze jaarlijkse info- en ontmoetingsavond 'Lang Op Reis' door. 

Met zo'n twintigtal informanten en beeldreportages is het intussen een klassieker onder de jaarlijkse activiteiten van Wegwijzer.

Iedereen die nog met vragen - van algemeen tot heel concreet - zit over een langdurige reis, kan terecht bij onze 'ervaringsdeskundigen': doorgewinterde reizigers met meer dan een half jaar reisbelevenissen op zak.

Loods 25
hoek Zuiderlaan en Vissersdijk 1
9000 Gent

(lage, rode gebouw van Gentse Roei- en Sportvereniging)

 

PROGRAMMABOEKJE:

Bekijk het programmaboekje hier. 

PRAKTISCHE INFO: 

Datumzaterdag 3 december van 17 tot 22.00 u.

Plaats: Loods 25, Vissersdijk 2, 9000 Gent

Prijs: 10 euro; GRATIS voor jongeren tot 31 jaar

Inschrijven via de knop hieronder:

Zet je aanwezig op ons Facebookevenement en nodig al je vrienden uit! 

MEER INFO

INFORMANTEN:

Van 17 tot 22 uur: Ontmoet en praat met informanten die net terug zijn van hun lange reis.

Nel en Casper

Een mondjevol Spaans en een trekkersrugzak. Meer hadden Nel en Casper niet nodig om hun reis naar Zuid-Amerika te starten. Al gauw kochten ze ook een tentje en dit bleek een superinvestering te zijn. In de duurdere landen was dit een financiële voltreffer t.o.v. hostels en het bleek onontbeerlijk bij hun vele trektochten. Naast trekken in de bergen, ontdekten Nel en Casper in Colombia hun passie voor het kajakken.

Reisperiode: Januari 2016 - augustus 2016
Route: Brazilië - Argentinië - Chili - Bolivia - Peru - Ecuador - Colombia
Vervoer: Openbaar vervoer, liften en het vliegtuig

Genja en Carl

YOLO is hun moto. Twee wereldgenieters stapten met hun kinderen van vier en zes het vliegtuig op naar Zuid-Afrika. Met het openbaar vervoer, het vliegtuig of een gehuurde auto of campervan trokken ze van hieruit verder naar Azië en Oceanië. Eén jaar later hebben ze niet alleen heel veel kilometers, maar ook duizend-en-één verhalen en belevenissen op de teller staan. Intussen zijn ze ook opnieuw plannen aan het smeden voor 2018.

Reisperiode: september 2014 - augustus 2015
Vervoer: Auto of camper huren; het openbaar en veel vliegtuigen
Route: Zuid-Afrika - Hong Kong - Cambodja - Laos - Thailand - Nieuw Zeeland - Australië (oostkust) - Indonesië - Sri Lanka
Blog: www.tangatanga.com/mitotravelkids

Heleen en Bruno

199 dagen trokken Heleen en Bruno door Azië. Ze namen 21 vluchten en doorkruisten 10 landen. Ze deden een ontelbaar ervaringen op en heel wat nieuwe vrienden. Behalve het bezoek van hun ouders in Thailand stond niets vast.
Hun goede raad: "We kunnen uren vertellen over wat we gezien en meegemaakt hebben. We kunnen duizenden foto's tonen. Maar het mooiste is om dit allemaal zelf te beleven!"

Reisperiode: maart - september 2016
Vervoer: openbaar vervoer en het vliegtuig
Route: Sri Lanka - India - Nepal - Thailand - Cambodia (Siem Reap) - Japan - Maleisië - Singapore - Indonesië
Blog: https://199daysofexplorasia.wordpress.com

Wout

Na zijn studie psychologie begon de reismicrobe te kriebelen bij Wout en beloonde hij zichzelf met een reis van drie maanden in de Verenigde Staten. Hij begon te werken, maar na een volgende - kortere - rondreis door Europa. Al gauw werd duidelijk dat hij nog veel meer van de wereld wou zien. In combinatie met een ‘setback' op de werkvloer bereidde hij zijn sabbatjaar voor en een jaar later was hij klaar om Canada, Hawaii, Australië en Nieuw-Zeeland te verkennen.

Periode: Juni 2015 - juni 2016
Route: Canada - VS (Hawaii) - Australië - Nieuw-Zeeland
Vervoer: Allerhande
Blog: https://woutensam.wordpress.com/

Dafne en Jeroen

Twee verwoede fotografen op wereldreis. Het verhaal van Dafne en Jeroen start in Sint-Petersburg. Met de trein trokken ze naar Mongolië waarna ze het Aziatisch continent, Oceanië en Afrika op de gevoelige plaat vastlegden. Met een prachtig resultaat tot gevolg: de foto's van Dafne en Jeroen laten je wegdromen. De twee avonturiers waren daarnaast hoog boven, maar ook onder de zeespiegel terug te vinden. Ze deden een trekking in de Everest regio (trokken daarnaast rond in andere Aziatische en Afrikaanse landen) en gingen duiken in Thailand.

Reisperiode: augustus 2014 - augustus 2015
Vervoer: bus, trein en huurauto
Route: Rusland - Mongolië - China - Tibet - Nepal - India - Myanmar - Cambodia - Laos - Thailand - Nieuw-Zeeland - Zuid-Afrika - Namibië - Botswana - Zambia - Malawi - Tanzania (Japan)
Blog: https://jeroenendafne.wordpress.com/ en https://www.flickr.com/photos/99346014@N06/albums

Kevin Grieten

"Als er één ding is wat ik geleerd heb dan is het dat je als backpacker nooit alleen bent." Onder de vleugels van reisorganisatie Jobstop vertrok Kevin helemaal alleen op zijn lange reis. Met een Work And Holiday Visum verdiende hij bij in Australië, eenzaam was hij nooit. Hij trok Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand rond met mensen die hij onderweg ontmoette.

Reisperiode: september 2015 tot december 2016
Route: Australië (Work And Holiday Visum) - Nieuw-Zeeland - Thailand
Vervoer: Auto gekocht, vliegtuig, bus en boot

Tom Van den Nieuwenhuizen 

Voor Tom begon het allemaal zes jaar geleden toen hij zijn eerste fietsreis deed in Spanje. Het was liefde op het eerste zicht en de voorbode voor nog vele reizen, ander andere Marokko en Georgië. Toen hij afgestudeerd was, was het tijd voor het echte werk, een wereldreis naar Azië! Van jongs af aan is Tom geïntrigeerd door de diepste, hoogste, meest desolate plaatsen op deze planeet. Toen hij de mogelijkheid had op zoek te gaan naar deze bestemmingen, greep hij ze met beide handen en trok van Turkije naar Indonesië.

Periode: juli 2015 - juli 2016
Route: Turkije, Iran, Tadjikistan, Kirgizië, China, Pakistan, India, Nepal, Laos, Thailand, Myanmar, Cambodja, Maleisië, Singapore
Vervoer: Fiets
Blog: https://www.crazyguyonabike.com/doc/?o=Sh&doc_id=15740&v=k

Wouter en Katrien

Wouter en Katrien zijn twee levenslustige eind-de-twintigers die voor hun huwelijksreis iets anders in gedachten hadden dan drie weken bakken en braden in de Dominicaanse Republiek. Ze zetten de huur van hun woning stop, verkochten hun boeltje en vertrokken op 20 april 2015 met gloednieuwe trekkingfietsen voor een fietsreis door Europa. Ze waren geen fietsers op voorhand, maar vandaag - anderhalf jaar, 33 landen en 17.690 km later - kunnen ze zeggen dat het de beste beslissing ooit was: een fantastische reis met onvergetelijke momenten, ontzettend gulle, gastvrije en warme ontmoetingen en ontelbare adembenemende vergezichten waarvoor ze die marteling naar boven zo opnieuw zouden doen.

Periode: april 2015 - september 2016
Vervoer: de fiets
Landen: 35 Europe landen
Blog: http://blijventrappen.weebly.com/

Anne

Anne en Robbe hadden weinig vaste plannen toen ze naar Australië vetrokken. Het enige wat ze met zekerheid wisten was dat ze wilden genieten van de mensen, cultuur en natuur. Op voorhand hadden ze al een beetje gespaard, maar niet genoeg om hun droomreis te maken. In Australië gingen ze dan ook aan de slag met een Work & Holiday visum.

Reisperiode: januari 2015 - februari 2015
Route: Australië - Thailand
Vervoer: Auto aangekocht
Blog: www.bringingthejoytoaustralia.wordpress.com
Extra: Work en Holiday Visum

Jo en Thomas

Jo, Thomas en hun 2 kinderen Mia (3,5 jaar) en Willie (1 jaar) trokken erop uit om anderhalf jaar te reizen. Ze verhuurden hun huis, tikten op het internet een mobilhome op de kop, trokken hiermee 3 maanden door Spanje om te 'oefenen' en verscheepten de mobilhome naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Door Jo's ziekte - ze heeft MS - moesten ze echter terugkeren na een half jaar.

Reisperiode: Maart 2015 - september 2015
Route: Spanje - Oost Canada - Oost USA - Nieuw Zeeland - West USA - West Canada
Vervoer: Eigen mobilhome
Blog: www.thomaskoek.be

Liselotte en Gert

Voor lange tijd op reis vertrekken, betekent ook soms drastische beslissingen nemen. Liselotte gaf haar job op, Gert nam loopbaanonderbreking. Ze verhuisden uit hun woning om bij hun terugkomt ergens helemaal anders te gaan wonen. Tijdens die acht maanden probeerden ze zich zoveel mogelijk over te geven aan de lokale cultuur, natuur en voedsel. Hun reistempo lag hoog, nooit verbleven ze langer dan vijf dagen op dezelfde plek. De landschappen in Mongolië, de bruisende steden in China, de crazy cultuur en heerlijk eten van India en de relaxte mensen in de Filippijnen zullen ze nooit vergeten.

Reisperiode: september 2015 - april 2016
Route: Rusland - Mongolië - China - Hongkong - Filipijnen - Cambodja - Laos - Thailand - Myanmar - India
Vervoer: Openbaar vervoer
Blog: https://intotherugzak.wordpress.com/

Nico

Nico is een doorwinter reiziger. Samen met zijn metgezel - een Granville - trok hij voor langer dan 6 maanden door Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Scandinavië waar hij ook meerdaagse wandelingen deed. In Nieuw-Zeeland liet hij zijn stalen ros drie maanden op stal en wandelde hij de helft van Te Araroa, zo'n 1500 km.

Periode: 2008-2009, 2011-2012 en 2013-2014
Route: Noord-Amerika / Australië / Nieuw-Zeeland en Scandinavië
Vervoer: Fiets
Blog: www.nicoceunen.blogspot.com

 

BEELDREPORTAGES:

17u15 en 19u45: Leen en Ruben

Voor Leen en Ruben zich gingen settelen en een gezin stichten, wilden ze eerst samen de wereld zien. Na een infoavond over 'Lang op reis' hakten ze de knoop door. Gedurende 12 maanden gingen ze op ontdekking doorheen de Tropen om nieuwe mensen te ontmoeten en waar mogelijk te helpen. Daarom namen ze zich voor om in Azië, Afrika en Zuid-Amerika telkens één vrijwilligersproject te doen. Uiteindelijk deden ze zes keer vrijwilligerswerk in de tien landen die ze bezochten.

Leen en Ruben willen iedereen over streep trekken om te beginnen reizen. In 2014 kozen Leen en Ruben voor het grote avontuur en reisden gedurende één jaar doorheen de Tropen. Ze bezochten tien landen in drie continenten en deden zes keer vrijwilligerswerk. Hoe hebben ze zich voorbereid op deze reis? Wat was het mooiste moment uit hun trip? En waarvoor zouden ze toekomstige wereldreizigers behoeden? Leen en Ruben proberen hier een antwoord op te geven aan de hand van hun reisverhaal, foto's en filmpjes.

18u30 en 21u: Ward

In juli 2016 kwam Ward terug van een RWT die in oktober 2012 van start ging. Het was dé ervaring die zijn leven veranderde, met zóveel ups en best ook wat downs. Die reis bracht hem in contact met landschappen, gebeurtenissen, hallucinante avonturen, en bovenal mensen die gedroomde verwachtingen te boven gingen en zijn leven dimensie gaven.

"Vol enthousiasme wil ik op deze reisbeurs iedereen een duw in de rug geven die niet weet waaraan hij of zij begint, maar het achteraf zou beklagen dat hij of zij niet sprong. <<Travel is the only thing you buy that makes you richer >> - Anonymous."

HOE ER GERAKEN? Wegbeschrijving

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

Regelmatig bussen vanaf het station Gent-Sint-Pieters, deze stoppen recht tegenover de locatie.
Lijn 41 of lijn 43.

Bereikbaarheid met de auto:

E40 vanaf Oostende > afrit 13 (Drongen) > Volg N466 en Zuiderlaan naar de bestemming > Sla rechtsaf
E40 vanaf Brussel > volg R4 > Neem afrit Drongen > Volg de Zuiderlaan naar uw bestemming > Sla rechtsaf
E17 vanaf Antwerpen > volg R4 > Neem afrit Drongen > volg Zuiderlaan naar de bestemming > Sla rechtsaf

Parkeergelegenheid:

• Parking van 35 plaatsen op het domein.
• 50 plaatsen aan de overkant van de Oude Leiarm (op 50 meter van het clubhuis).
• Parkeergelegenheid aan de Watersportbaan.
• Parking van de Blaarmeersen.
Home