Gebruikerslogin

Nieuwsbrief

Reisgidsen en kaarten

Reisgidsen en kaarten

In het reiscentrum van Wegwijzer Reisinfo kun je grasduinen in ruim tienduizend publicaties over alle bereisde gebieden ter wereld, de Noordpool en Antarctica incluis. Het aanbod varieert van uiterst praktische gidsen tot zuiver beschrijvende uitgaven en reisliteratuur.
We hebben niet enkel Nederlandstalige gidsen in huis, maar ook de belangrijkste Engels- en Franstalige reeksen. Daarnaast speuren we voortdurend naar moeilijk vindbare publicaties van lokale uitgevers.

Wegwijzer wil graag je mening horen! Wat zijn jouw favoriete reisgidsen?

Een summier overzicht:

 • Praktische reisgidsen
  Wie individueel reist, heeft een gids nodig waarin ruime aandacht gaat naar logies, restaurants, transport en praktische tips. Alle grote reeksen zijn dan ook bij Wegwijzer Reisinfo te consulteren: Lonely Planet, Rough Guide, Footprint Handbooks, Bradt Travel Guides, Trailblazer Publications, Trotter, Elmar Wereldwijzer...
 • Thematische gidsen
  Ben je een fan van tuinen? Reis je met de motor of een 4x4-voertuig? Plan je een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela? Zoek je nog een leuke dichtbij-bestemming voor een trip met de kinderen? Een bezoek aan de reisbibliotheek zet je op het juiste spoor. Vrij uitgebreid is ons aanbod over werkvakanties. Wie een job op een cruiseschip ambieert, aan de bak wil komen in een skistation, graag dieren verzorgt of de handen uit de mouwen wil steken tijdens een bouwkamp, is bij Wegwijzer Reisinfo zeker op het goede adres.
 • Actieve vakanties
  Gidsen en kaarten rond wandelen, fietsen, watersport en wintersport in Europa, zijn samengebracht in een apart leeszaaltje. Onze aandacht gaat vooral naar wandelen en fietsen, waarbij we ook speuren naar minder bekende publicaties of boekjes die in eigen beheer worden uitgegeven. In de reisbibliotheek vind je ook Europese topogidsen en trekkinggidsen voor Himalaya, Marokkaanse Atlas, Kaukasus, Andes, Inca Trail, enzovoort.
 • Wereldreizen
  Plan je een langdurige reis, bepaal dan je routing aan de hand van onze klimaatgidsen. Een fenomeen als de moesson kun je immers maar beter vermijden! Verschillende uitgaven over gezondheid leren je dan weer alles over bugs, bites & bowels. Verder kun je grasduinen in meerdere handboeken voor de wereldreiziger.
 • Logiesgidsen
  Wie graag kampeert, vindt in de reisbibliotheek een stapel campinggidsen, waarbij ruime aandacht gaat naar eenvoudige natuurcampings en ecologische boerderijen. Ook voor de andere logiesvormen - hotel, gastenkamer bij particulieren, jeugdherberg, vakantiewoning, trekkershut - is het aanbod van gidsen ruim. Elk jaar gaan we daarenboven op zoek naar de moeilijk te vinden agrotoerisme-publicaties met adressen van vakantiehuisjes en kamers in Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje.
 • Achtergrondlectuur
  Verschillende uitgevers bieden boeken aan waarin de geschiedenis, het sociale en culturele leven en de economie van derdewereldlanden aan bod komt. Zo is er de uitstekende Landenreeks van 11.11.11. De Nederlandse organisatie Informatie Verre Reizen geeft gidsjes uit in de reeks Te gast in... met korte reportages over het dagelijkse leven en de plaatselijke etiquette. We vermelden ook de reeks CultuurBewust! van Elmar.
  Een schat aan informatie over 'duurzaam toerisme' vind je in de publicaties van Earthscan, zoals Community Tourism-exiting holidays for responsible travellers en The Green Travel Guide, een gids met aandacht voor ecologisch verantwoord reizen.
 • Kaarten en atlassen
  Wat Europa betreft, bieden we een brede waaier aan land-, streek-, wandel- en fietskaarten aan. Voor buiten-Europese bestemmingen, trachten we voor elk land minstens één goede uitgave op de kop te tikken, ook van minder voor de hand liggende bestemmingen als Gabon, Bhutan of Mozambique.
  Daarnaast vind je in de reisbibliotheek een groot aantal trekkingkaarten voor ondermeer de Nepalese en Indische Himalaya, Kailash, Karakorum, Toubkal en Andes.
 • Reisverhalen
  Niets brengt je beter in de sfeer van een land of regio dan een goed geschreven reisverhaal. We gaan dan ook prat op onze fijne collectie Nederlandstalige reisliteratuur. Een uitstekende smaakmaker voor je volgende reis!Home
hier aub niet aan komen