Gebruikerslogin

Nieuwsbrief

Workshops van Wegwijzer

Thema: 

Wegwijzer organiseert een pak workshops rond verschillende reisthema's.
Die workshops zijn er voor onze eigen medewerkers, informanten, reisverslagschrijvers... en ook voor jeugdwerkers van andere verenigingen.

De prijs van een workshop houden we zo goedkoop mogelijk.
Jeugdwerkers kunen hier ook kijken of hun gemeente een stuk terugbetaalt.

Omdat de plaatsen steeds erg beperkt zijn, vragen we om vooraf in te schrijven en snel te betalen.

Je kan ook een aantal van de onderstaande workshops aanvragen. Van zodra er voldoende interesse is, organiseren we een workshop bij jou in de buurt.

Wegwijzer on tour: Hulp bij Buitenlands Kamp (voor jeugdverenigingen)

Zit je met vragen over je buitenlands kamp? Geen probleem, Wegwijzer komt naar je toe!
We hebben een workshop over info over bestemmingen, transport, overnachtingen, budget, papierwerk...

Als onze Reisbib in Brugge te ver is voor jullie, dan komen we langs met onze Reisbieb op Wieltjes: een massa kaarten, reisgidsen, reis-en kampverslagen, artikels en eigen reiservaring over je kampbestemming!

Info en inschrijven


Hiken met kinderen

Droom je ervan om met je kinderen te gaan stappen? Kies je voor een huttentocht in de bergen, een bivaktocht in de Ardennen, met de ezel op weg, of van theehuis naar theehuis in Nepal? Er is veel mogelijk, maar er komt natuurlijk wat planning bij kijken en vooral: het moet leuk zijn voor het hele gezin!
Info en inschrijven


Reisfotografie

In 2 sessies leer je onder begeleiding van een professioneel fotograaf de do's en don'ts van reisfotografie: compositie, groepsfoto's, materiaal, presentatie en ordening achteraf, het komt allemaal aan bod. Na de eerste sessie krijg je een opdracht mee. Thuis ga je dan aan de slag en op de tweede sessie worden de resultaten besproken en krijg je tips op maat.

 

Info en inschrijven

Fotoboeken maken: waar en hoe?

Na je reis wil je natuurlijk je herinneringen zo goed mogelijk bewaren.
Steeds meer mensen laten een fotoboek printen, maar soms loopt het daarbij mis. De prijzen en de kwaliteit verschillen sterk bij verschillende leveranciers en ook de bijgeleverde software is overal anders.
In deze workshop leert René Delbar je er alles over zodat je het fotoboek kunt maken op maat van jouw budget!

Info en inschrijven


Start to hike

Waar kan je in Europa naartoe om trekkings te doen? Welke criteria zijn belangrijk bij je keuze? Hoe begin je te plannen? Waar vind je kaarten? Wat met bevoorrading en water? Op deze en andere vragen krijg je een duidelijk antwoord in deze workshop.

Info en inschrijven

 

Outdoor GPS

Net een outdoor-gps toestel gekocht of van plan er een te kopen? Verdwaal je in de menu’s van het toestel of kun je geen keuze maken? In de workshop GPS gaan we op zoek naar antwoorden op je vragen.

Info en inschrijven

Lift me Up

Om met liften te beginnen hoef je in principe niks te kennen, maar met deze tips en tricks kan je je kansen sterk verhogen. Ook ervaren lifters kunnen nog bijleren van deze workshop!

Info en inschrijven

Vliegtickets zoeken en boeken

Vliegen kost geld. Geen wonder dat we op het internet de goedkoopste tickets zoeken. Maar hoe pak je dat aan? Leer de lepe trucs van marketeers omzeilen met een doordachte strategie om de goedkoopste tickets te vinden.

Info en inschrijven

Trekkingmateriaal

Welk materiaal heb je echt nodig op trekking? Hoe maak je keuzes in het ruime en soms dure aanbod? We geven feedback en tips om zo gericht mogelijk aan te kopen wat je moet meenemen op meerdaagse trektochten.

Info en inschrijven

Ik ga op trekkamp en ik neem mee...

Ga je op trekkamp? Weet je niet goed wat je allemaal mee moet nemen (en dus mee moet sleuren)? Wat is er op de markt? Wat is er absoluut belangrijk en wat niet? Alles wat je nodig hebt op een meerdaagse trektocht passeert de revue: tenten, slaapzak, slaapmatjes, schoenen, kookgerief, waterdichte kledij, enz.. 

Info en inschrijven

Pluk je eten op trekking

Leer eetbare planten herkennen op trekking of op kamp. Wilde planten zijn vaak heel voedzaam en een gezonde aanvulling op je dieet. Het is bovendien gratis én je hoeft geen extra kilo's eten mee te sleuren. 

Info en inschrijven
Home
hier aub niet aan komen